StoryEditorOCM
VaterpoloSVJETSKO PRVENSTVO JUNIORKI

Najnadarenija hrvatska generacija, a u njoj je i Jugašica Nika Alamat, s dvije pobjede zaključila nastup na Svjetskom prvenstvu!

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2022. - 15:46

S dvije pobjede, ukupno tri, toliko je bilo i poraza, Hrvatska je nastup na Svjetskom prvenstvu za igračice do 18 godina u Beogradu zaključila na devetom mjestu.

Protiv Španjolske na startu nije imala izgleda, aktualne svjetske prvakinje su vrh, ali nakon toga se 'potukla' i s Novim Zelandom u odluci za drugo mjesto u skupini, i poslije protiv Australije u borbi za četvrtfinale (oba puta poraz s pogotkom razlike, loš otvaranje je presudilo). Nadigrala je domaćina Srbiju u skupini kad je bilo pitanje tko ostaje u igri za visok plasman, a tko će igrati 'ligu za bedaka'. Nakon što nije uspjela ući u četvrtfinale, potopila je Uzbekistan, te stigla do utakmice za deveto mjesto u kojoj je dobila Kanadu, reprezentaciju klase Novog Zelanda i Australije.

5. Svjetsko juniorsko prvenstvo za igračice do 18 godina povijesno je za dubrovački vaterpolo jer je prvi put na jednom svjetskom prvenstvu zaigrala članica Juga, Nika Alamat.

Jedino Svjetsko prvenstvo koje je Hrvatska prethodno igrala bilo je ono za uzrast do 18 godina održano 2018. godine. Tad je  zadnja, a sad je ostvarila sedam mjesta bolji plasman s, kako kažu, najnadarenijom generacijom kad je u pitanju hrvatski ženski vaterpolo. 

Alamat će tek zadnjeg dana idućeg mjeseca, 30. rujna, proslaviti 16. rođendan!

26. travanj 2024 06:37