StoryEditorOCM
VaterpoloZADARSKI TURNIR |

MLAĐE JUNIORSKI KUP HRVATSKE Jugaši već u polufinalu, a pridružili su im se splitski klubovi

Piše Tonči Vlašić
15. srpnja 2020. - 00:22
Mlađi juniori Jug Adriatic osiguranja osigurali su kolo prije kraja natjecanja u drugom krugu završnog turnira Kupa Hrvatske jedno od prva dva mjesta, koja iz skupine vode u polufinale. Njihov posljednji nastup u četvrtfinalnoj skupini odlučit će o tome hoće li u bitku za finale ući kao pobjednici skupine ili drugoplasirani. U četvrtfinalnoj skupini E također dvije pobjede i maksimalnih šest bodova ima i splitski Mornar BS.

Jugaši su, podsjetnik, s dvije pobjede u skupini izborili plasman u četvrtfinalnu skupinu (Medveščak 15:1, KPK 13:8). Iz prvog kruga natjecanja su prenijeli 3 boda, točnije, uspjeh ostvaren protiv KPK, koji je kao drugi izborio četvrtfinale u koje je ušao bez boda s pogodak razlikom minus pet s koliko je izgubio od vršnjaka iz Gruža. Jugaše i Kapekaše dočekala su dva najbolja sastava skupine 'B', Mornar BS i Primorje EB. Mornar je prenio 9:8 uspjeh protiv Primorja EB.

U prvom nastupu u četvrtfinalnoj skupini Jugaši su s 8:5 dobili Primorje EB, a KPK je poražen od Mornara BS s 10:6.
Pod vodstvom trenera Marjana Kosovića KPK je protiv Mornara BS igrao u sastavu: Jakov Bakarić, Marijan Duhović (1 pogodak), Marko Filippi, Karlo Jurić (1), Roko Krkeljaš, Jan Škokić, Vid Borovina, Frano Silić, Igor Krstulović, Danijel Caktaš (1), Domagoj Čale (2) i Marin Čumbelić (1).

Jug Adriatic osiguranje je pod vodstvom Miha Bobića dobio Primorje EB igrajući u sastavu: Maro Šimunović, Ivuša Burđelez (1), Ivan Begić (1), Vlaho Pavlić, Antonio Zadro (1), Bruno Bobić, Toni Mozara, Fran Garvan, Dominik Lončarić, Patrik Kolak (2), Josip Tolja (3), Luka Bjelopera, Maroje Sršen i Jure Jarak.

KPK u srijedu, 15. srpnja, igra protiv Primorja EB za treće mjesto u skupini. Već se zna kako će u posljednjem trećem krugu turnira momčad trenera Kosovića razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta.

I u drugoj četvrtfinalnoj skupini se znaju dva sastava koja će igrati u polufinalu, te dva sastava koja će razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta. Ogled između dva splitska kluba, Jadrana i OVK POŠK odlučit će tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, a ogled između HAVK Mladost i domaćina turnira, Zadra 1952., o tome tko će biti treći, a tko četvrti u skupini.
16. travanj 2024 23:13