StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE

Medalja je osigurana! Svi k’o jedan, moćan smo stroj, tako igra Cavtat – tim moj i tvoj!

Piše Tonči Vlašić
12. srpnja 2023. - 21:21

Cavtat, Cavtat, idemo Cavtat – moglo se zapjevati nakon polufinalne 16:14 pobjede na peterce protiv splitskog Jadrana. Cavtat je u finalu državnog prvenstva za mlađe kadete, koje se igra na zagrebačkoj Šalati. Medalja je osigurana. Domaćin Medveščak, koji je s 15:13 svladao šibenski Solaris, bit će mu suparnik u četvrtak, 13. srpnja, u utakmici za zlato!

Cavtat je nakon vodstva Jadrana dobio prvu četvrtinu s 3:1, u drugoj je imao čak četiri pogotka viška (8:4), te još jednom početkom nastavka (9:5), ali s četiri pogotka u nizu splitski sastav je izjednačio početkom posljednje četvrtine. Nakon toga 10:9 za Cavtat, koji je vodio i s 11:10. Jadran je poravnao na 11:11. Kako u preostalih 58 sekundi nije bilo pogodaka, peterci su odlučivali, a tu je Cavtat bio za pet. Svih pet izvođača koje je odredio trener Pavo Pulić su pogodila. S druge strane Jadran u drugoj seriji nije realizirao peterac...

Polufinale je Cavtat dobio u sastavu: Luko Vezilić, Petar Bako, Borna Kovačević, Luka Botić (2), Luka Dimnić (1), Bruno Glavinić, Antonio Butigan (1), Marino Grbešić (2), Lovro Miljas (1), Vlaho Rajčević (3), Ivano Tonković (1), Vlaho Ucović,  Petar Vezilić i Roberto Fox. Peterce su realizirali, redom, Botić, Tonković, Grbešić, Dimnić i Rajčević!

KPK će na kraju igrati za peto mjesto. Svladao je s 13:10 Zadar 1952. u sastavu: Ivan Šeparović, Marin Oreb (2), Nino Fider (3), Jakov Granić (1), Mia Favro, Lovro Jurjević, Josip Skokandić (3),  Mate Šain, Nedo Poša, Marko Prskalo (1), Nikola Franulović (3), Igor Favro, Antonio Gaćina i Leon Gaxherri. Suparnik momčadi Iva Begoviča bit će zagrebačka Mladost, koja je u drugoj utakmici razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta dobila Zagreb sa 7:5.

Cavtat i KPK su ove sezone osvojili naslov prvaka odnosno broncu u uzrastu nada, prije neki dan mlađe nade KPK su se vratile sa srebrom, sad mlađi kadeti Cavtata u finalu!

I kad se zna kako Cavtat i KPK godinama nižu uspjehe, ne čudi što svi plješću jednima i drugima! 

01. lipanj 2024 13:36