StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA FINALE EUROPSKOG PRVENSTVA

Lana Korać, Nina Jazvin, Nika Alamat i ekipa stigle od 7:11 do izjednačenja, a onda je pogodila olimpijska pobjednica iz Pariza...

Piše Tonči Vlašić
30. kolovoza 2024. - 20:47

Imala je Španjolska 8:4, 10:6 i 11:7, ali je Hrvatska uspjela minutu i osam sekundi do kraja četvrte četvrtine izjednačiti na 11:11. Potom su uspjele gošće 55 sekundi prije kraja izboriti igračicu više, a tu prednost iskoristila je Isabel Piralkova Coello, igračica koja je sa seniorskom reprezentacijom Španjolske u Parizu osvojila olimpijsko zlato.

Hrvatska je 38 sekundi do kraja zatražila minutu dogovora, ali nije uspjela izjednačiti na 12:12, te će na kraju Europskog prvenstva za igračice do 19 godina igrati za treće mjesto, a Španjolska za zlato. Sve tri Jugašice u reprezentaciji su igrale polufinale prvenstva koje se igra u Zagrebu, na Savi. Sve tri su bile u igri u toj završnici utakmice, Lana Korać je branila, Nina Jazvin i Nika Alamat su pomagale u obrani, te napadale vrata Španjolske.

Nakon vodstva Španjolske 1:0, naše su izjednačile na 1:1. Potom 3:1, 5:2, te spomenutih 8:4, 10:6 i 11:7 za reprezentaciju, koja je uz Mađarsku favorit za zlato. Kad je sjajna Splićanka Jelena Butić svojim petim pogotkom izjednačila na 11:11, ponadali smo se novoj pobjedi, a nakon što ipak nisu uspjele prirediti senzaciju, s obzirom kako su igrale protiv Španjolske, te u prethodnim utakmicama, sad se nadamo kako će imati snage te u utakmici za treće mjesto ostvariti pobjedu i osvojiti prvu medalju za hrvatski ženski vaterpolo na velikim natjecanjima.

Naravno, opet to neće biti lako jer ih u utakmici za broncu čeka reprezentacija iz svjetskog vrha, Mađarska je s 10:8 dobila u drugom polufinalu Grčku. Ali, zar Hrvatska nije sad u Zagrebu, u skupini, dobila baš tu Grčku!

image

Hrvatska - Španjolska
 

Ranko Suvar/Cropix
image

Hrvatska - Španjolska (Nina Jazvin, igračica s brojem 11)
 

Ranko Suvar/Cropix
image

Nika Alamat

Ranko Suvar/Cropix
image

Nika Alamat

Ranko Suvar/Cropix
18. rujan 2024 08:50