StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA HRVATSKI SUPERKUP

Koga će sunce obasjati u domu ‘Sunčanih‘, Zvončac ili Gruž? Jedni kompletni, drugi ipak ne

Piše Tonči Vlašić
23. listopada 2024. - 13:07

‘Sunčani’ su domaćini domaćeg Superkupa. Kancelarija Hrvatskog vaterpolskog saveza oko podne je unijela u njihov dom pobjedničke pokale. Za trofej igraju prvo vaterpolistice, aktualne prvakinje (splitski Jadran) protiv pobjednica Kupa (zagrebačka Mladost), a zatim vaterpolisti, aktualni prvak (splitski Jadran) protiv osvajača Kupa (Jug Adriatic osiguranje).

Prva utakmica počinje u 17, a druga u 20 sati. Obje izravno prenosi Sportska televizija.

- Kompletni smo – istaknut će nakon jutarnjeg treninga u Crnici strateg splitskog Jadrana Jure Marelja. Jugov trener Vjeko Kobešćak je u Šibenik u utorak poslijepodne stigao bez Vlaha Pavlića, koji je ozlijeđen.

Ritam je ubitačan, ističu obojica. Naputovali su se ove sezone, reprezentativci gotovo da nisu imali dana odmora, a naputovat će se još. Jadran je u utorak navečer igrao europsku Ligu prvaka u Tbilisiju, a povratak će pamtiti – 30 sati od hotela u glavnom gradu Gruzije dok se nije uhvatio Splita. Jugaši su zbog EuroCupa prošli tjedan bili u Francuskoj, a tamo su bili i krajem prošlog mjeseca kako bi izborili (što su i uspjeli) glavni turnir. Uskoro ih čeka put u Italiju, pa u Grčku, pa u Srbiju… Jadran će u Mađarsku, pa u Srbiju...

U subotu su, nakon europskog ‘izleta‘, vaterpolisti Jadrana i Jug Adriatic osiguranja bili skupa u vodi Poljuda. Prvi međusobni ogled ove sezone. Igrali su za bodove u Regionalnoj ligi. Domaćin je bio uspješniji – 15:12.

Sad, 96 sati poslije, opet su suparnici. Sad je utakmica za trofej, Jadran lovi svoj 18. trofej u povijesti, a Jugaši 72.!

Ovo je treće izdanje hrvatskog Superkupa za vaterpoliste, treći put isti suparnici, rezultat je 1:1. Koga će sunce obasjati u domu Sunčanih, Zvončac ili Gruž?

23. listopad 2024 13:12