StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA DO 17 GODINA

Jugašice u četvrtfinalu Europskog prvenstva, Hrvatska potvrdila kako je sve bliže vrhu!

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2023. - 16:40

Nika Alamat je postigla tri pogotka, Nina Jazvin dva, dok je Lana Korać branila u prvoj i četvrtoj četvrtini – sve tri Jugašice u kapici hrvatske reprezentacije doprinjele su 21:7 pobjedi protiv Slovačke, plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva za igračice do 17 godina, koje se igra u Turskoj, te tako ostanku u prvom razredu, u TOP 8 reprezentacija.

U skupini prvog kruga tog prvog razreda, TOP 8, Hrvatska je bila posljednja, ali je pružila dobar, dobar otpor Italiji, Španjolskoj i Mađarskoj, reprezentacijama koje su vrh i koje su u Tursku stigle po medalju. Naše su poražene od Italije 10:5, zatim Španjolske 18:8 i na kraju Mađarske 11:5. Unatrag nekoliko godina su gubile s daleko većom razlikom..

Potom ih je čekala Slovačka, koja je bila najbolja u skupini ‘C’, jednoj od dvije skupine donjeg doma i koja je ostvarila na prvenstvu sve pobjede. Tko će u četvrtfinale, te na idućem prvenstvu biti u prvom razredu? Nije bilo dileme. Hrvatska je utakmicu otvorila vodstvom 4:0, na poluvremenu imala sedam pogodaka viška (10:3), uoči zadnje četvrtine plus 11 (16:5), a na kraju je bilo 14 razike, te je potvrdila kako je sve bliže i bliže vrhu, a sve dalje i dalje od donjeg doma...

image

Nina Jazvin, reprezentativka Juga

Tonči Vlašić/

Hrvatska će u četvrtfinalu igrati protiv Grčke, koja je bila pobjednik druge skupine prvog razreda, reprezentacije koja je uz bok Španjolske, Mađarske i Italije. Kako bi bilo lijepo kad bi uspjela iznenaditi, ako ne uspije, čeka je razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta.

Ukupno naše vaterpolistice imaju odigrati još tri utakmice do kraja EP-a. Prvi i glavni zadatak, s obzirom na sustav natjecanja, uspješno je odrađen. Svaka nova pobjeda bi bila novi korak naprijed!  

03. svibanj 2024 21:32