StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE

Jugaši u Višnjiku, Vjeko Kobešćak uoči bitke za prvi trofej u sezoni: Nisam ni mislio kako ćemo ove sezone biti ‘mrtvi‘!

Piše Tonči Vlašić
1. prosinca 2023. - 13:46

KUP HRVATSKE U ZADRU

Petak, 1. prosinca, Bazen na Višnjiku, polufinala, 17 sati: Jug Adriatic osiguranje – Solaris, 18.45 sati: Jadran Split – Primorje EB.

Subota, 2. prosinca, finale kupa za vaterpolistice, 16.30 sati: ŽAVK Mladost – Jadran Split.

Finale Kupa za vaterpoliste igra se od 20.05 sati. 

HTV na svom drugom programu prenosi sve utakmice završnog turnira iz zadarskog Višnjika. 

Ide Jug Adriatic osiguranje u Zadar po kup. Ide i Solaris, protiv kojeg će se ‘tući‘ za finale. Nitko ne može ni Primorju EB oduzet nadu, a ono je suparnik u drugom polufinalu prvom favoritu za ‘kantu‘, splitskom Jadranu.

- Naša forma i igra se dižu, ali i dalje smo bili skloni velikim i jeftinim greškama, te postoji veliki prostor za napredak. Naravno da smo bili zadovolji rezultatom, možda malo više igrom, ali to još uvijek nije dovoljno dobra igra za nas. Ne bi se trebali zavaravati kako je ona bila fantastična. Ona je bila bolja od onog što smo odigrali do tad – priča jugov trener Vjeko Kobešćak nakon što je vrtio po tko zna koji put snimke nastupa svoje momčadi, u ovom slučaju ogleda u Splitu s Jadranom, kojeg su dobili na peterce. Uhvatili smo se te utakmice jer je nakon nje živnulo u Gružu, a uoči skupa u zadarskom Višnjiku gdje se dijeli prvi trofej sezone – Kup Hrvatske.

Polufinala su u petak, Jug Adriatic osiguranje – Solaris, a potom Jadran Split – Primorje EB.

image

Jugov šef struke Vjeko Kobešćak i trener vratara Maro Balić

Tonči Vlašić/

Jeste li u ove dvije utakmice protiv Zvončaca u Regionalnoj ligi (poraz u Gružu sa zvukom sirene nakon što su imali napad za pobjedu, potom pobjeda na peterce u Splitu) poslali poruku velikom rivalu kako ste ‘živi‘

- Da, ali nisam ni mislio kako ćemo ove sezone biti ‘mrtvi‘. Znao sam kako će biti uspona i padova, i to se događa. Nismo imali konstantu ni u jednoj utakmici, već smo u svakoj znali pokazati dva lica. Jedno je bilo jako dobro, drugo jako loše. E, sad, kad se pojavi protivnik kakav je splitski Jadran, koji nas je kaznio u Gružu kad smo pokazali loše lice, a da ne spominjem PRO Recco i Olympiacos, koji su nas pregazili. Kad se dogodilo to loše lice, tad i od na papiru slabijih ekipa, možemo doživjeti loš rezultat, a što nam se dogodilo na Savi protiv Mladosti, pa i u Rijeci protiv Primorja iako smo uspjeli na kraju ostvariti pobjedu. Sad smo nekakav standard igre podignuli, nema jako velikih padova, ali ih, nažalost, ima. Imamo bolje dijelove momčadi, imamo slabije. Važno je svaki dio dovesti do maksimuma, a do toga do danas nismo uspjeli.

Dosta uplivavanja, nema više centra svjetskog kalibra, Jug nema širinu…

- Ha, dobro. Znali smo što smo izgubili odlaskom Kakarisa. Pogledajte što je PRO Recco dobio njegovim dolaskom. Čovjek dođe u jednu tako superiornu momčad, te dominira. Eto, koliko je mogao, i što je nama značio. Naravno, isto tako i od strane Lola (Loren Fatović), koji je u ovom trenutku najbolji igrač splitskog Jadrana. Nama je već godinama prva sedmorka jaka, dok je klupa malo tanja, a tanja je jer je mlađa. Međutim, ta mlađa klupa je naš put. Nešto su na to utjecale financije, ali više taj naš put. Non stop čujem nekakve komentare kako je ovdje previše stranaca, ili kako nema naših domaćih igrača. Međutim, mi imamo dosta naših igrača, i to je politika kluba. Herceg Novi i mi imamo najviše domaćih igrača, a to se u profesionalnom sportu najmanje gleda. Dakle, to je naš put, i mi ćemo igrati tako i dalje. Mi želimo i rezultat, i razvoj – istaknuo je Kobešćak.

image

Sudac, što si sviro? - klupa Juga (Vjeko Kobešćak, Maro Balić, Filip Kržić, Franko Lazić)

Jakov Prkić/Cropix

Sad će se gledati samo rezultat?

- Kup će već pokazat nešto, donijet će zadovoljstvo ili ne zadovoljstvo, ali kup nikad nije riješio nečiju sezonu, niti je ocijenio uspješnom ili neuspješnom. Ali, nije nevažan trofej. Kup donosi mir ili donosi nemir u nastavku sezone. Zatim, kup nije nešto što spašava sezonu. Prošle sezone smo mi osvojili i kup, i Superkup, i Regionalnu ligu, a nismo osvojili prvenstvo. Ne mogu tu sezonu ocijeniti kao nešto sjajno, a sezonu prije smo sve izgubili, a osvojili prvenstvo… Prošle godine nas je poraz u finalu domaćeg prvenstva gurnuo u kvalifikacije Lige prvaka, zatim, jer smo igrali kvalifikacije našli smo se u super teškoj skupini Lige prvaka i dogodilo se što se dogodilo. Ali, nakon što su nas PRO Recco i Olympiacos pregazili, dižemo se - rekao je jugov trener.

Solaris od 17 sati u Višnjiku. O njemu sad samo razmišljaju Jugaši.

29. travanj 2024 04:45