StoryEditorOCM
VaterpoloZAVRŠNI TURNIR KUPA HRVATSKE IGRA SE 1. I 2. PROSINCA

Jugaši izvukli ‘Sunčane‘, hoće li im sunce izaći u zadarskom Višnjiku?

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2023. - 17:17

Jug Adriatic osiguranje i šibenski Solaris otvaraju završni turnir 31. izdanja Kupa Hrvatske, koji se 1. i 2. prosinca igra u zadarskom Višnjiku. Njihovo polufinale počinje u petak, 1. prosinca, u 17 sati, a nakon toga, od 18.45 sati, u drugom polufinalu igraju splitski Jadran i riječko Primorje EB.

Jugaši i Jadranaši, finalisti prošlogodišnjeg prvenstva, imali su osiguran izravan plasman na završni turnir, koji su pobjedama u kvalifikacijama izborili Solaris i Primorje EB. Uoči ždijeba polufinalih parova u prostorijama HVS-a u Zagrebu bilo je pitanje tko će, Solaris ili Primorje EB, biti suparnik Jugu odnosno Jadranu.

U subotu, 2. prosinca, odluka o pobjedniku Kupa Hrvatske počinje u 20.05 sati. Prije finala Kupa za vaterpoliste doznat ćemo tko je pobjednik Kupa Hrvatske za vaterpolistice. Njihovo finale počinje u 16.30 sati.

Hrvatski vaterpolski savez je potvrdio kako će sve utakmice iz zadarskog Višnjika izravno prenositi HTV na svom drugom programu

Jug Adriatic osiguranje, koji brani naslov pobjednika, najuspješniji je klub Kupa Hrvatske. Osvajao ga je 14 puta. Zagrebačka Mladost je bila pobjednik deset puta, četiri puta je slavilo riječko Primorje EB, a po jednom splitski klubovi, Splitska banka (POŠK) i Jadran. ‘Sunčani‘, šibenski Solaris, nikad nije igrao u finalu...

Ukupno šest klubova je igralo finale. Šesti je Bellevue, koji je pod imenom Dubrovnik PRO CRO poražen od Mladosti za trofej u sezoni 1998./99.

28. travanj 2024 13:35