StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA DO 19 GODINA

Izbornica potvrdila, Dubrovkinja (opet) ide na Euro, Jugov trener Siniša Zonić: ‘Nika Alamat se zna snaći na svakoj poziciji!‘

Piše Tonči Vlašić
28. lipnja 2022. - 22:10

Jugašica Nika Alamat ide na Europsko prvenstvo za igračice do 19 godina, koje se održava početkom idućeg mjeseca u Izraelu. Hrvatska na startu, 3. srpnja, igra protiv Italije, dva dana poslije protiv Slovačke, a u posljednjem, 3. kolu natjecanja u skupini, 7. srpnja, čeka je Francuska.

- Nika igra više desnu stranu, ali se zna snaći na svakoj poziciji. Pokazala je to igrajući za naše mlađe kategorije, a kako mi ne nastupamo sa seniorskom ekipom, pokazala je to igrajući za seniorsku ekipu splitskog Jadran s kojom je protekle sezone osvojile Kup Hrvatske te drugo mjesto u prvenstvu – rekao je Siniša Zonić, trener Ženskog vaterpolskog kluba Jug.

Alamat je među 15 igračica koje izbornica Mia Šimunić vodi na prvenstvo na kojem će igrati ukupno 16 reprezentacija.

- Nika Alamat je rođena 2006. godine, a u Izraelu se održava EP za igračice rođene 2003. godine i mlađe – napominje Zonić, te podsjeća kako je Alamat s Jugom nizala uspjehe na državnim prvenstvima za mlađe uzraste, te kako je već nastupala s reprezentacijom na EP-u.

- Prošle godine je igrala na Europskom prvenstvu u Mađarskoj za igračice do 15 godina gdje je Hrvatska zauzela šesto mjesto. I tad nije bila jedina članica našeg kluba, već ih je u sastavu reprezentacije bilo četiri, Alamat te Mara Fox, Elvira Plečaš i Lana Korać. Nika je početkom ove godine bila i na pripremama naše seniorske reprezentacije – podsjetio je Zonić, ponosan na činjenice što je dubrovački klub u posljednje vrijeme prisutan na velikim međunarodnim natjecanjima.

02. svibanj 2024 07:03