StoryEditorOCM
VaterpoloSAD JE MLADOST DOMAĆIN |

HTV 2 OD 17.55 SATI Najvažnije je da moja momčad pobjeđuje. Ništa drugo meni nije važno – istaknuo je Jugaš Paulo Obradović uoči druge utakmice finala

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2021. - 13:16

Jugaši su od zadovoljni kako su odigrali prvu utakmicu finala doigravanja za prvaka, naravno, prije svega pobjedom 12:9, te vodstvom 1:0 u seriji na tri pobjede. Paulo Obradović, koji je tri puta ‘rasparao’ Ivana Marcelića na vratima Mladosti, koji je asistirao, pamti se kako je sjajno uposlio Daniila Markulova, kaže: Možemo mi još bolje, pogotovo u obrani.

Ako ne znaš što ćeš s loptom, dodaj Obradoviću, koji, iako mu je 35 na leđima, iako je dugo, dugo bez kapice reprezentacije, što zbog ovog, a što zbog onog razloga, igra reprezentativno. Hrvatska, složit će se mnogi, nema Obradovića na bacanje, te bi opet mogao Konavljanin u boj za Lijepu našu.

Obradović je olimpijski pobjednik iz Londona, europski prvak iz Zagreba, prvu veliku medalju je uzeo 2009. u Rimu (bronca na SP-u), klupski prvak Europe i sa svojim Jugom, i s grčkim Olympiacosom, i ostalih trofeja ima ‘tonu’.

- Najvažnije je da moja momčad pobjeđuje. Ništa drugo meni nije važno, pogotovo u ovom trenutku – istaknuo je Obradović.

Da, nije tema reprezentacija, već finale domaćeg prvenstva. Što se prvog tiče, bio je izbornik Ivica Tucak u Gružu na prvoj utakmici, bio je na svim važnim utakmicama svih natjecanja, a kako je u njima neizostavan Jug, zna bolje od bilo koga je li mu Obradović može pomoći ili ne. Uz njega je u subotu poslijepodne sjedio i Ratko Rudić, koji je vodio Paula do dva najveća uspjeha, dva zlata, europskog i olimpijskog.

- Nama je prva utakmica finala protiv Mladosti u subotu u Gružu bila izuzetno važna. Nismo smjeli pogriješiti. Opravdali smo prednost domaćeg terena, nastavili taj sjajan pobjednički niz od 23 utakmice u finalima prvenstva u Gružu, koji smo počeli 2009. godine. Kažem, bilo je dobro, ali možemo mi i bolje. Pokušat ćemo biti bolji već u Zagrebu. Sad je imperativ na Mladosti. Tri pobjede nam trebaju za naslov prvaka. Ne treba isticati kakvu bi prednost stekli ako bi večeras poveli s 2:0 – naglasio je Obradović.

I drugu finalnu utakmicu sudit će jedan hrvatski (Nenad Periš iz Splita) i jedan talijanski sudac (Alessandro Severo).

Utakmica na Savi počinje u 17.55 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

FINALE PRVENSTVA 2021. GODINE

Prva utakmica, subota, 8. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost 12:9 (1-0), druga utakmica, srijeda, 12. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje (17.55 sati/HTV2), treća utakmica, srijeda, 19. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost (17.55 sati/HTV2), eventualna četvrta utakmica, subota, 22. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost - Jug Adriatic osiguranje, eventualna peta utakmica, srijeda, 26. svibnja, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost.

PODSJETNIK NA PRVU UTAKMICU FINALA

Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost 12:9 (1-0)

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Bez gledatelja. Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Raffaele Colombo (Como/Italija). Opunomoćenik: Mlađan Prvan, supervizor: Milivoj Bebić (obojica iz Splita).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (9 obrana), Obert (1), Fatović (2), Lončar (1), Kržić, Garcia, Tomasović, Merkulov (1), Papanastasiou (3), Žuvela, Benić (1), Obradović (3), A. Vukojević, I. Vukojević. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Đani Pecotić i Miho Bobić.  

HAVK MLADOST: Marcelić (13 obrana), Radu (1), Miloš, Biljaka, Lazić (1), Dašić (1), Bukić (1), Bušlje, Visković (1), Bajić, M. Vrlić, Kharkov (1), Jurlina, J. Vrlić (3). Trener: Zoran Bajić, pomoćnici: Hrvoje Hrestak i Frano Vićan. 

Igrač više: Jug AO 12/6, HAVK Mladost 16/6

Peterci: Jug AO 1/1, HAVK Mladost -

Četvrtine: 4:2, 2:3, 3:2, 3:2

25. travanj 2024 02:15