StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska usred Beograda povela s 3:0 protiv Srbije u odluci tko će u polufinale, a tko će ostati bez izgleda osvojiti medalju

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2022. - 08:28

Ništa od polufinala. Srbija je s 12:7 svladala naše, koji su tako ostali bez izgleda  osvojiti medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu, te će u nastavku razigravati u Beogradu za poredak od 5. do 8. mjesta.

Hrvatska je odlično otvorila četvrtfinale protiv domaćina. Pogocima Vita Jankovića, Ivuše Burđeleza i Vlaha Pavlića povela s 3:0, potom pogotkom Tonija Mozare s 4:2. Dobila je prvu četvrtinu s 4: 3, a u preostale tri četvrtine postigla je samo tri pogotka. Nakon spomenutog pogotka Mozare uslijedilo je 4:0 Srbije, koja je serijom 3:0 u trećoj četvrtini stigla od 6:5 do 9:5 te osigurala pobjedu..

Dvojica iz kvarteta Jugaša, Vlaho Pavlić i Patrik Kolak, bila su s po dva pogotka najbolji strijelci Hrvatske, dok su preostala dvojica po jednom tresla mrežu Srbije (Ivuša Burđelez i Toni Mozara).

ČETVRTFINALA

Mađarska - Italija 11:4, Grčka - Španjolska 8:9, Srbija - Hrvatska 12:7, Crna Gora - Nizozemska 7:12

Srbija će za finale igrati protiv Nizozemske, dok su u drugom polufinalu suparnici Mađarska i Španjolska. Naši će razigravati protiv Crne Gore. Ukoliko budu uspješni čeka ih na kraju utakmica za peto, a ako ne, utakmica za sedmo mjesto protiv pobjednika odnosno poraženog iz ogleda Italija – Grčka.

19. travanj 2024 14:48