StoryEditorOCM
VaterpoloNAJVEĆI USPJEH

Hrvatska s četiri Jugašice sedma na svijetu, sam plasman među osam najboljih je bio povijesni uspjeh, na kraju oproštaj s pobjedom

Piše Tonči Vlašić
27. kolovoza 2022. - 23:41

Nina Jazvin je jednom pogodila, Ukupno peti put na prvenstvu, igrale su još Mara Fox i Nika Alamat, koja je postigla u prethodnim utakmicama ukupno četiri pogotka, Lana Korać je branila, Hrvatska je s te četiri Jugašice sedma na svijetu.

Sam plasman među osam najboljih je bio povijesni uspjeh, prvi put jedna selekcija vaterpolistica na jednom Svjetskom prvenstvu među osam najboljih, a na kraju je oproštaj od prvenstva, koje se održalo u Grčkoj, u Larissi, začinila pobjedom protiv Nizozemske, koja je u ženskom vaterpolu velesila.

Hrvatska je vodila u utakmice za sedmo mjesto na poluvremenu s 5:4 (Jazvin za 5:4), gubila uoči zadnje četvrtine sa 6:5, a zadnju četvrtinu dobila s 3:0, te sreći nije bilo kraja.

Naše su na SP-u dobile u skupini Tursku, izgubile prije toga od Mađarske i Italije. Zatim u drugom krugu odigrale dvije utakmice, u obje izborile bod (prvi remi je bio čudo, 6:6 protiv Španjolske, pa 7:7 s Izraelom), te su izborile četvrtfinale. Nakon što nije išlo protiv domaćina Grčke, nije još jednom ni protiv Italije, ali u posljednjem nastupu, nova lijepa pobjeda.

Mađarska je uzela zlato, Grčkoj je ostalo srebro, Španjolska je brončana. Hrvatska je s ovom generacijom stigla najbliže najboljima. Zaslužan za to i Ženski vaterpolski klub Jug na čelu s trenerom Sinišom Zonićem, te njegovom pomoćnicom Martinom Nadilo

20. travanj 2024 17:52