StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska očekivano potopila prvog suparnika u Beogradu, Jugaši postigli 9 od 15 pogodaka, ‘Medov‘ uspješan debi

Piše Tonči Vlašić
11. kolovoza 2022. - 16:21

Ivuša Burđelez i Patrik Kolak su bili prvi strijelci Hrvatske u 15:2 pobjedi protiv Kazahstana na startu Svjetskog prvenstva za igrače do 18 godina, koje se igra u Beogradu. I preostala dva Jugaša u kapici s 'kockicama', Vlaho Pavlić i Toni Mozara su se upisali u strijelce. Pavlić je postigao dva, a Mozara jedan pogodak.

U skupini 'A' s Hrvatskom i Kazahstanom su još Mađarska, Uzbekistan i Kuvajt. U 2. kolu, u ptak, 11. kolovoza, Hrvatska je slobodna, a u 3. kolu igra protiv Kuvajta (subota, 13. kolovoza u 13.30 sati). Protiv Mađarske igra u nedjelju, 14. kolovoza, u 15.30 sati, a u ponedjeljak, 15. kolovoza, suparnik u posljednjem, 5. kolu, je Uzbekistan (13.30 sati).

Ukupno je 18 reprezentacija na SP-u. U skupini 'B' su Grčka, Nizozemska, Brazil, Turska i Australija, u skupini 'C' SAD, Italija, Novi Zeland i Srbija, a u skupini 'D' su Španjolska, Kanada, Crna Gora i Južna Afrika.

Pobjednik skupine će izravno u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana reprezentacija će razigravati za mjesto među osam najboljih. U osmini finala se križaju skupine 'A' i 'B', te 'C' i 'D'. 

Paulo Obradović je jedan od pomoćnih trenera hrvatskog izbornika Hrvoja Koljanina. Medo još nije zaključio igračku, a počeo je trenersku. Debi će pamtiti po pobjedi. 

20. travanj 2024 15:57