StoryEditorOCM
VaterpoloNE MOŽEMO JOŠ U KATAR

Hrvatska je u Dubrovniku osigurala četvrtfinale Eura, ali nije još nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi!

Piše Tonči Vlašić
9. siječnja 2024. - 01:40

Hrvatska je u četvrtfinalu Europskog prvenstva vaterpolista, uspjela je to osvajanjem drugog mjesta u skupini ‘A‘, koja se igrala u Gružu, ali još nije osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu, koje se već idući mjesec igra u Dohi. S EP-a će tamo tri najbolje reprezentacije ako se isključe Španjolska, Grčka, Francuska, Srbija, Mađarska i Italija, koje su se već kvalificirale.

Već sad je jasno kako jedna od šest spomenutih reprezentacija s osiguranom kartom za SP neće biti među osam, Francuska i Srbija će biti suparnici u osmini finala, jedna će igrati za poredak od 9. do 16. mjesta u Dubrovniku, ali još Grčku, koja je bila treća u skupini ‘B’ u Zagrebu, čeka osmina finala. Ukoliko ne bi bila uspješna, i ona dolazi u Gruž, te tad naši ne bi smjeli biti osmi na završnici od 1. do 8. mjesta, koja se igra u Zagrebu, jer bi tad ostali bez SP-a, a samim time i bez plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Uglavom, Hrvatska još nije u Dohi. Svi se nadamo kako će Grčka, olimpijski doprvak, dobiti u osmini finala drugoplasiranu reprezentaciju skupine ‘D’, koja se igra u Gružu u kojoj su (Rumunjska, Nizozemska, Slovačka i Slovenija), te kako će i prije četvrtfinala naši moći kupiti karte za put u Katar.

Osim Španjolske, Grčke, Francuske, Srbije, Mađarske i Italije nastup u Dohi do danas su osigurale još Australija, Južna Afrika, Brazil, Kina, Sjedinjene Američke Države, Japan i Kazahstan.

28. travanj 2024 01:36