StoryEditorOCM
VaterpoloKADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Generacija koja ne silazi s pobjedničkog postolja, trener Cavtata Pavo Pulić: ‘Deset od deset!‘

Piše Tonči Vlašić
17. ožujka 2024. - 15:49

Vaterpolski klub Cavtat je nastavio svoj niz, točnije generacija rođenih 2010. i 2011., koja ne silazi s pobjedničkog postolja.

- Od 24. kolovoza 2021. godine kad smo u Splitu izgubili finale prvenstva Hrvatske, tad u uzrastu mlađe nade, i to od KPK s 5:7, ovo je deseta medalja u nizu. Ova generacija je u prvenstvu i kupu četiri puta bila najbolja, dva puta druga, a ovo je sad četvrti put kako je treća. Što se ne smije zaboraviti istaknuti, nije se s niti jednog natjecanja vratila bez medalje. Ima deset od deset - istaknuo je trener Pavo Pulić nakon bronce osvojene na kadetskom prvenstvu Hrvatske, završnom turniru, koji se igrao u Šibeniku.

Cavtat je na polufinalnom turniru početkom veljače u Makarskoj dobio s 12:5 splitski Mornar od kojeg je sad u Šibeniku izgubio u polufinalu s 8:9.

- Mi smo ove sezone dobili šest od sedam utakmica računajući i polufinalni turnir. Mornar, koji je sad dobio u finalu s 11:10 domaćina, Solaris, nas u polufinalu s 9:8, a u četvrtfinalu bio bolji od splitskog Jadrana s 11:10, jedva se plasirao na završni turnir. Ali, što treba reći, bio je oslabljen u Makarskoj. Kad se sve uzme u obzir, pogleda cijela sezona, jedno šest, sedam ekipa je izjednačeno. Svatko svakoga može dobiti. To je dobro za naš vaterpolo. Prošle godine Medveščak, mi i Mladost smo dominirali. Medveščak je tad uzeo zlato, a sad je peti. Mladost je ostala bez medalje. Mi smo lani bili drugi, a sad treći. Solaris ima baš dobru ekipu. Nismo bili na nivou u polufinalu za proći u finale. Mornar je u toj utakmici zasluženo pobijedio, ali u svim ostalim utakmicama smo ove sezone bili pravi. Inače, tjelesno smo uvjerljivo najmanja ekipa, ali to smo nadoknadili plivanjem, baš smo dobro igrali... - kaže Pulić, te dodaje:

- Žao mi je, naravno, što na kraju nismo igrali finale, ali, kažem, nismo zaslužili pobjedu u polufinalu. Protiv Mladosti za broncu smo kontrolirali utakmicu, vodili s jedan do tri pogotka razlike od sredine druge četvrtine. Na kraju 9:8 za nas. Mislim kako će se svi složiti kako je naša pobjeda u toj utakmici zaslužena. 

Jugaši osmi

Na završnom turniru u Šibeniku su igrali i kadeti Jug Adriatic osiguranja, koji su u četvrtfinalu s 10:13 poraženi od Mladosti, poslije su upisali još dva poraza: u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta od Medveščaka s 15:8, a na kraju u utakmici za sedmo mjesto od Zadra 1952. s 9:11.

Na završni turnir plasirali su se s tri pobjede i dva poraza na turniru u Makarskoj.

image

Luko Vezilić (Cavtat)

Tonči Vlašić/

Cavtatova ‘jedinice‘ Luko Vezilić je izabran za najboljeg vratara prvenstva.

- Opet je Luko najbolji vratar završnog turnira. S temperaturom 38 je dočekao turnir u Šibeniku, pio sumamed i branio. Sjajan je, ali cijela ekipa je zaslužila pohvale. Medalja je za mene vazda uspjeh! - naglasio je trener Cavtata. 

Osim Luka Vezilića broncu su na kadetskom prvenstvu Hrvatske za Cavtat izborili Lovro Medo, Luka Dimnić, Bruno Glavinić, Antonio Butigan, Lovro Miljas, Vlaho Rajčević, Ivano Tonković, Vlaho Ucović, Maro Radoš, Vedran Milković, Borna Kovačević, Petar Vezilić, Luka Botić, Marino Grbešić i Roberto Fox.

image

Pavo Pulić, trener Cavtata

Tonči Vlašić/
28. travanj 2024 04:36