StoryEditorOCM
VaterpoloPRIJELAZNI ROK |

GDJE IMA DIMA, IMA I VATRE Sandro Sukno lovi naslov prvaka Crne Gore, a zatim se vraća u Hrvatsku te počinje bitku s Jugom za domaće trofeje?

Piše Tonči Vlašić
29. travnja 2021. - 10:31
Sandro Sukno prima nagradu za najboljeg hrvatskog igrača 2017. godine. Nakon toga, nažalost, morao je zbog zdravstvenih problema prekinuti igračku karijeru

Sandro Sukno lovi s Primorcem iz Kotora naslov prvaka Crne Gore. Na startu finalne serije na tri pobjede jedan od najboljih hrvatskih igrača svih vremena, olimpijski pobjednik, svjetski i europski prvak s Hrvatskom, koji je nakon naprasnog prekida uspješne igračke karijere iz zdravstvenih razloga uplovio u trenerske vode, a kojem je ova sezona na klupi Primorca prvi samostalni trenerski posao, nije uspio sačuvati prednost domaćeg terena. Istina, njegova momčad i nema domaći teren, već i dalje igra kao domaćin u Budvi jer još nije završena obnova bazena u Kotoru.

Suparnik Suknu u finalu je branitelj naslova, hercegnovski Jadran Carine, koji je u prvoj utakmici slavio na peterce 14:11. Primorac je 51 sekundu prije kraja četvrte četvrtine prvi put poveo s 10:9 nanizavši tri pogotka. Jadran je 20 sekundi poslije izjednačio. Sukno je zatražio minutu dogovora, uveo dva centra, međutim, lopta nije došla ni do jednog. Primorac nije iskoristio u trećoj četvrtini peterac za vodstvo 8:7, a u odluci o tome tko će povesti u finalnoj seriji s 1:0, nije iskoristio prva dva peterca. S druge strane sva četiri izvođača za Jadran su bila precizna. 

Prema pisanju crnogorskih medija, a što se moglo čuti i tijekom televizijskog prijenosa utakmice iz Budve, Sukno bi mogao na kraju sezone napustiti Kotor, te preuzeti vođenje splitskog Jadrana, koji slaže jaku momčad za iduću sezonu. Splitski Jadran je pak izgubio u srijedu uvjerljivo 10:5 prvu utakmicu polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske u Zagrebu od Mladosti, koja je tako stigla na korak do finala.

Mladost, to nije tajna, nakon završetka ove sezone napuštaju udarni igrači. Neki bi trebali čak preseliti u redove splitskog Jadrana. Najviše se u toj priči spominju imena Konstantina Kharkova i Luke Bukića. Zvončac je već dogovorio dolazak Nikše Dobuda, koji napušta PRO Recco.

Trener splitskog Jadrana je Mile Smodlaka. Hoće li ga nakon završetka sezone zamijeniti Sukno, te on povesti iduće sezone splitski klub, te biti najveći konkurent za domaće trofeje Jug Adriatic osiguranju? Odavno nije bio ovako zanimljiv prijelazni rok.

Sukno je, naravno, sad okrenut finalu prvenstva Crne Gore. Hoće li u svojoj prvoj pravoj trenerskoj sezoni uspjeti otići do kraja, prekinuti dominaciju hercegnovskog Jadrana, koji je zadnjih šest sezona prvak Crne Gore, te donijeti Primorcu trofej koji čeka od 2008. godine? Druga utakmica finala igra se u Igalu 4. svibnja, treća u Budvi 10. svibnja. Eventualna četvrta bi se igrala 13, svibnja, a eventualna majstorica 18. svibnja.

26. travanj 2024 01:15