StoryEditorOCM
VaterpoloDRŽAVNO PRVENSTVO ZA MLAĐE KADETE

Dubrovačko-neretvanska županija će imati jednog predstavnika u polufinalu!

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2023. - 22:02

Dubrovačko neretvanska županija će sigurno imati jednog predstavnika u polufinalu završnog turnira mlađe kadetskog Prvenstva Hrvatske, koji se igra na zagrebačkoj Šalati.

Cavtat je u 3. kolu skupine ‘B‘ poražen od domaćina, Medveščaka, u odluci tko će biti prvi, a tko drugi u skupini, tj. tko će kao pobjednik skupine izravno u polufinale, a tko će kao drugi razigravati za mjesto među četiri s trećim iz skupine ‘A‘, a na toj poziciji se na kraju našao KPK, koji je poražen od Solarisa u utakmici koja je odlučivala tko će biti drugi, a tko treći u skupini.

Dakle, u borbi za polufinale suparnici su Cavtat i KPK, a uspješnijeg potom čeka splitski Jadran, koji je bio pobjednik skupine ‘A‘, dok će poraženi razigravati u nastavku prvenstva za poredak od 5. do 8. mjesta. U drugoj utakmici za mjesto među četiri najbolja igraju Solaris i Zagreb, koji je bio treći u skupini ‘B‘. Uspješniji će u polufinalu igrati s Medveščakom. Zadnji u skupinama, zagrebačka Mladost i Zadar 1952., razigravati će za poredak od 5. do 8. mjesta.

Cavtat je pod vodstvom Pava Pulića od Medveščaka izgubio sa 7:14 igrajući u sastavu: Luko Vezilić, Petar Bako, Luka Botić (2), Luka Dimnić, Bruno Glavinić (1), Antonio Butigan, Marino Grbešić, Lovro Miljas, Vlaho Rajčević (3), Ivano Tonković (1), Vlaho Ucović, Lovro Medo, Petar Vezilić Roberto Fox.

Za KPK, koji je izgubio od Solarisa s 10:11, pod vodstvom Iva Begovića igrali su: Ivan Šeparović, Marin Oreb, Nino Fider (2), Jakov Granić, Mia Favro, Lovro Jurjević (2), Josip Skokandić (2), Leon Gaxherri, Mate Šain (1), Marko Prskalo (3), Nikola Franulović, Igor Favro, Antonio Gaćina i Luka Lovrinčević.

Prvenstvo završava u četvrtak, 13. srpnja.

31. svibanj 2024 08:41