StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKO PRVENSTVO VETERANA

Dubrovački veterani ‘pomeli‘ mađarski BVSC, te je momčad Gorana Turajlića stigla na korak do novog uspjeha na velikim natjecanjima!

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2022. - 11:16

Dubrovački veterani su utrčali u polufinale Europskog prvenstva, nadigrali mađarski BVSC Zulgo na startu završnog dijela nakon što su posvojili skupinu ‘A‘ sa sve tri pobjede, te će već sutra igrati za finale u kategoriji ‘plus 50‘, koja je najbrojnija ove godine na prvenstvu, koje se igra u bazenima centra u Ostiji, kraj Rima.

Mađari su poveli u četvrtfinalu, prednost imali sve do 16 sekundi prije kraja prve četvrtine kad je Alen Bošković realizirao igrača više, a zatim je krenulo. Niz Dubrovačkih veterana od sedam pogodaka prekinut je tek minutu i 48 sekundi prije kraja utakmice kad je BVSC Zulgo postigao svoj drugi pogodak. Na kraju 8:3.

Maro Balić je zaustavio 9 od 12 udaraca mađarskog sastava u okvir gola, Deni Marinković, Željko Mage i Miho Klaić su postigli po dva pogotka, a jedan osim Alena Boškovića još i Željko Margaretić. Uspjehu su pod vodstvom Gorana Turajlića i pomoćnika Ante Režića doprinijeli još Maro Bijač, Maro Šušić, Božo Lujo, Antun Paskojević, Boško Perić i Božo Koprivica.

Dubrovački veterani će u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda FTC – Real Canoe (petak, 2. rujna, 18.45 sati). Još jedna pobjeda im treba za pobjedničko postolje, dvije za naslov prvaka Europe!

08. lipanj 2024 03:29