StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA NADE

Cavtat i KPK u polufinalu kao pobjednici skupine, jedni u pet utakmica primili samo 6 pogodaka, a drugi postigli 99!

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2023. - 20:57

Cavtat prvi, KPK prvi, svatko u svojoj skupini, te sad oba sastava sa stopostotnim učinkom ulaze u završnicu Kupa Hrvatske za nade. U polufinalu su. Među četiri najbolja. Cavtat je aktualni prvak, KPK je u prvenstvu bio treći. Bili su suparnici tad u polufinalu. Sad se to neće dogoditi. Hoćemo li ih gledati u finalu? Kako bi to bilo lijepo.  

ZPK i zagrebačka Mladost su također izborili polufinale sa svih pet pobjeda, ali ZPK gleda u leđa Cavtatu, a Mladost je iza KPK jer imaju slabiju pogodak razliku. Cavtat je polufinale izborio s pogodak razlikom plus 58, što je još bolje jest brojka primljenih pogodaka. Nevjerojatno zvuči podatak kako je momčad trenera Pava Pulića primila samo šest pogodaka u pet utakmica!

KPK je pak postigao u pet utakmica 99 pogodaka, nastup je momčad Lovora Lozice u skupini zaključila  s pogodak razlikom plus 85!

Cavtat za finale igra protiv Mladosti, domaćinom turnira Kupa Hrvatske, ekipe koju je dobila u finalu prvenstva Hrvatske prije tri mjeseca u Splitu. KPK u polufinalu čeka ZPK, sastav koji je u prvenstvu bio peti. Oba zagrebačka sastava su također dobra. Dakle, neće biti lako. Cavtat je već danas imao jednu tako ozbiljnu utakmicu. Igrao je u zadnjem kolu u skupini protiv splitskog Jadrana, sastava koji je u prvenstvu bio četvrti.

Završni dan na Savi, u četvrtak, 27. srpnja, otvaraju Cavtat i Mladost u 11.30 sati, a od 12.20 sati igraju KPK – ZPK. Utakmica za treće mjesto počinje u 17.50 sati, a finale u 18.40 sati.

02. lipanj 2024 09:44