StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA DO 17 GODINA

Bitka za četvrtfinale. Korać, Jazvin, Alamat i ostale reprezentativke na EP-u u Manisi brane status prvoligaša!

Piše Tonči Vlašić
2. kolovoza 2023. - 07:26

Hrvatska je zauzela posljednje četvrto mjesto u skupini ‘A’ Europskog prvenstva za igračice do 17 godina, koji se igra u Turskoj. Upisala je tri poraza u isto toliko utakmica. Redom, u 1. kolu od Italije 10:5, zatim Španjolske 18:8, te u 3. kolu od Mađarske 11:5.

Ukupno je 17 reprezentacija na EP-u, skupine ‘A’ i ‘B’ su prva jakosna skupina, a ‘C’ i ‘D’ donji dom. Hrvatska je napredovala u zadnje vrijeme, te se tako našla u TOP 8, u skupinama u kojima sve reprezentacije ostaju i dalje u igri za visok plasman, dok iz preostale dvije skupine, ‘C’ i ‘D’, samo po dvije najbolje dolaze u priliku za isto.

U skupinama ‘A’ i ‘B’ dvije najuspješnije reprezentacije su već izborile četvrtfinale (Mađarska i Španjolska odnosno Grčka i Nizozemska). Njima će se pridružiti uspješniji iz četiri ogleda tzv. osmine finala, a u kojima trećeplasirane i četvrtoplasirane reprezentacije skupina ‘A’ i ‘B’ igraju protiv prvoplasiranih odnosno drugoplasiranih reprezentacija skupina ‘C’ i ‘D’.

Hrvatsku čeka tako Slovačka, koja je bila pobjednik skupine ‘C’ u konkurenciji Rumunjske, Malte i Švicarske. Pobjeda je vodi u četvrtfinalu na Grčku, pobjednika skupine ‘B’. Italija, koja je bila treća u skupini ‘A’ igra protiv Malte, drugoplasirane reprezentacije skupine ‘C’. U osmini finala još igraju Izrael, trećeplasirana reprezentacija skupine ‘B’ i Srbija, koja je bila druga u skupini ‘D‘, te Francuska, četvrtoplasirana reprezentacija skupine ‘B’ i Turska, koja je bila najbolja u skupini ‘D’ u kojoj su osim Srbije još bile Velika Britanija, Irska i Ukrajina

U sastavu Hrvatske na EP-u su između ostalog tri Jugašice, vratarka Lana Korać, te Nina Jazvin i Nika Alamat.

Naše su u najjačoj skupini na EP-u, ‘A‘ je za sve bila daleko jača od ‘B‘, pružile, ističe se, dobar otpor trima reprezentacijama, koje su u Tursku stigle s ciljem osvojiti medalju. Sad ih čeka utakmica sa Slovakinjama, u kojoj trebaju opravdat mjesto u TOP 8.  

Hrvatska – Slovačka igraju ove srijede, 2. kolovoza, s početkom u 13 sati.

04. svibanj 2024 16:11