StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Bitka u Gružu, točno u podne: Jugaši ostvarili osmu pobjedu u nizu, u petak će opet na put, Maro Šušić debi okrunio pogotkom

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2024. - 13:36

Jug Adriatic osiguranje – Valis Vega 16:7

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Tomislav Copić (Šibenik) i Vladimir Šukić (Zrenjanin). Delegat: Željko Ragač (Beograd).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (10 obrana), Kulaš (1), Djerković (3), Zvono (1), Joković (1), Pavlić (3), Mozara (1), Cabanas, Jerković (1), Burić (1), Herceg (1), Žuvela (2), Jurišić (3 obrane), Šušić (1). Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnik: Igor Računica.

VALIS VEGA (VALJEVO): Vlahović (5 obrana), Čabrilo (1), Dončić, Aleksandrov, Krstić (1), Kojić, Bućan (1), Radovanilija, Tubić (1), Baucalo (1), Stanić, Burburan (2), Virijević (4 obrane), Poznanović. Trener: Miloš Saković.

Igrač više: Jug AO 4/7, Valis Vega 5/9

Peterci: Jug AO 2/2, Valis Vega 1/2

Četvrtine: 4:1, 4:2, 4:2, 4:2.

Jugaši su niti 48 sati prije bili u Francuskoj, Valis Vega u Budvi, oba sastava su od četvrtka do nedjelje igrala kvalifikacije za EuroCupu. Hrvatski doprvak je dobio sve četiri utakmice, sastav iz Valjeva je ostvario polovičan učinak, te on nije uspio izboriti mjesto u jednoj od četiri skupine drugog po važnosti europskog kupa.

Odmah nakon utakmice u nedjelju, pobjede protiv Panathinaikosa AC u zadnjem kolu, Jugaši su odradili trening, te se potom vratili u Dubrovnik. Jučer slobodan dan, danas utakmica točno u podne protiv Valis Vege za bodove u Regionalnoj ligi.

U petak će opet na put. U subotu od 20 sati u Budimpešti igraju za europski Superkup protiv Ferencvarosa. Domaćin je aktualni prvak Europe i najbolja mađarska momčad. Jugaši su prošle sezone uzeli EuroCup, a to je bio osmi europski trofej, a 71. ‘kanta‘ u povijesti kluba.

Ivan Jurišić je bio na vratima, Ante Jerković je plivao za loptu, Petar Kulaš, Toni Mozara, Vlaho Pavlić, Maro Šušić i od iskusnijih samo Rino Burić u bazenu. To je bila momčad Juga koja je počela posljednju četvrtinu, međutim, dok je Jurišić tek stao među vratnice, ostali mlađi su igrali i u prve tri četvrtine.

Popadić je u prve tri četvrtine 10 obrana, Jurišić tri u zadnjoj. Svi osim vratara, te Sergi Cabanasa su se upisali u strijelce. U svakoj četvrtini po četiri pogotka Jugaša, koji su dobili sve četiri četvrtine. Šušić, koji je bio sjajan na EP-u za igrače do 19 godina, upisao je debi za prvu momčad. Okrunio ga je pogotkom u završnici treće četvrtine kad je naciljao za 12:5. 

image

Maro Šušić i Ante Jerković

image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (Rino Burić)

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (VLaho Pavlić)

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (Toni Mozara)

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (Marko Žuvela)

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (Bogdan Djerković)

Tonči Vlašić/
image

Jug Adriatic osiguranje - Vega Valis 16:7 (Maro Šušić)

Tonči Vlašić/

Na startu Regionalne lige Jugaši bolji od Šabac Elixira, sad od Valis Vege. Novi Beograd je idući suparnik u Regionalnoj ligi (i gost, i to u nedjelju, 13. listopada). Pet dana nakon bitke za europski Superkup, u četvrtak, 10. listopada, igra se u Gružu utakmica 1. kola skupine ‘A‘ EuroCupa. Jugov gost je grčki GS Apollon Smyrnis.

Jugaši su ove sezone dobili devet od deset utakmica. Ovo je osma pobjeda u nizu (CN Barcelona, Banja Luka, Šabac Elixir, Pays D‘Aix Natation, De Akker Team, SV Ludwigsburg 08, Panathinaikos AC i Valis Vega). 

01. listopad 2024 13:39