StoryEditorOCM
TenisTENIS

USPOMENA NA ĐURA BOKUNA Dupla kruna za Anamariu Zorić i Duju Markovinu

22. listopada 2019. - 19:16
Anamaria Zorić pobjednica je Memorijala Đuro Bokun za uzrast do 14 godina, koji se protekla četiri dana igrao na terenima u Uvali Lapad. Tenisačica Dubrovnika bila je bolja sa 6:1 i 6:1 u polufinalu od Karle Bakalar iz Metkovića, a u finalu sa 6:4 i 6:1 od Nike Granić iz Makarske rivijere s kojom je osvojila i turnir parova. Finale parova izborile su izgubivši samo jedan gem protiv Petre Ivanković iz Ploča i Kleopatre Sušac iz Metkovića, dok su u finalu sa 6:3 i 6:1 dobile Karlu Bakalar i Viktoriu Lokas iz Dalmacijacementa.

Turnir tenisača osvojio je Duje Markovina iz Tenis kluba Split 1950., koji je u finalu sa 6:7, 6:3 i 6:1 dobio svog starijeg brata Roka, koji je u polufinalu sa 6:3, 3:6 i 7:5 bio uspješniji od Marka Baničevića, tenisača Raguse, dok je Duje Markovina u polufinalu sa 6:2 i 6:0 nadigrao Roka Kačera iz Tenis kluba Stobreč.

Duje Markovina je uspio na terenima u Uvali Lapad što i Anamaria Zorić. Osvojio je duplu krunu igrajući s bratom Rokom. Marko Baničević i Stjepan Bogdan iz Tenis kluba Ragusa su nakon izgubljena prva dva gema finala predali meč.

Na ovogodišnjem Memorijalu, koji se igra u spomen na tenisača Dubrovnika, koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja Dubrovnika, u studenom 1991. godine (Đuro Bokun je imao samo 11 godina), nastupilo je dvanaest tenisačica i dvadeset četiri tenisača iz dvanaest klubova.
19. travanj 2024 01:49