StoryEditorOCM
TenisDUBROVAČKI VJESNIK U PARIZU

Sjećam se te slike, uspomene s Lukom Modrićem, Dubrovkinja u Roland Garrosu, Lucija Ćirić Bagarić: Bilo bi lijepo nastaviti pobjednički niz!

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2022. - 13:24
Trener Damjan Peterlin i Lucija Ćirić Bagarić u Roland Garrosu 2022. godine (u okviru slika iz 2015., uspomena na susret s Lukom Modrićem u Dubrovniku)Tonči Vlašić

Luka Modrić je u Parizu uzeo naslov prvaka Europe s Real Madridom, kad je imao jednu 'kantu', a sad ih ima pet, Lucija Ćirić Bagarić je bila osvojila svoj prvi naslov državne prvakinje, te je dobila poziv iz ureda gradonačelnika. I dok je čekala ispred Gradske, a Luka u Gradskoj, slikala se za uspomenu.

Jučer je prvi put pokucala na vrata Roland Garrosa, doma drugog Grand Slam turnira sezone. Iza nje je krajem prošle godine US Open, a zatim početkom ove godine Australian Open. Sad će na svojoj listi želja prekrižiti Roland Garros. Ostao je još Wimbledon. Ove godine je još juniorka. Trebala bi još jednom na US Open.

- Sjećam se te slike, uspomene s Lukom. Bilo je to 2015. godine – smije se Lucija.

Vanjska memorija je ostala doma, a ta slika je u njoj.

- Imam je ja – rekla je te počela tražiti po mobitelu. Čuva Lucija tu uspomenu.

I dok traži, krenuo je kviz. Ti si druga Dubrovkinja u Roland Garrosu. Tko je prva?

- Ana Konjuh. Baš šteta što se sad ozlijedila, i to u Parizu dan prije početka turnira. Šteta. Nadam se kako će se što prije vratiti. 

Prvi odgovor točan. Drugo pitanje: ti si treća iz Grada koja je nastupila na Australian Openu? Tko su preostale dvije?

- Ana i...

Zastala je na trenutak. Pomažemo: zaustavila ju je na startu juniorskog turnira Kristina Mladenović. I onda greška, izletjelo: Andrea Konjuh je igrala 2009. godine.

Idemo dalje, ostalo je treće pitanje. U Wimbledonu, ako nastupiš, bit ćeš treća iz Grada, a treća nije Andrea Konjuh. Mala pomoć, tko je treći, tj. on je prvi iz Grada zaigrao na jednom juniorskom Grand Slam turniru?

Nije išlo. Odgovor: Tomislav Perić je igrao 2001. godine na 'svetoj travi'.

- Sad znam. Nešto sam naučila. Neću zaboravit.

Iduće pitanje je također iz povijest, ali kviz je završen. Pitanje glasi: Kako je bilo prije neki dan u Milanu?

- Dosta dobro jer sam baš loše odigrala singl, dok smo parove odigrali odlično. Iz meča u meč sve bolje i bolje.

Napravila je korak naprijed u odnosu na prošlu godinu. Tad poraz u finalu, sad je podigla trofej na 62. izdanju Otvorenog prvenstva Italije, nadaleko poznatom trofeju Bonfiglio, inače juniorskom turniru A klase. 

- Prošle godine je odlučivao treći set, tj. produženi tie break do 10, a mi smo ga izgubile s 13:11. I obje godine, prošle i ove, uđemo u finale s 0:3. Na istom terenu smo igrale finale. Na kraju, ove godine, 6:4 i 7:5 za nas.

Sofia Costoulas Iz Belgije je partnerica Luciji i u Roland Garrosu.

- Da, igrat ćemo skupa. Nadam se kako ćemo napraviti dobar rezultat. Bilo bi lijepo nastaviti pobjednički niz. Nismo se proslavile u Australiji. Valjda će ovaj Grand Slam biti bolji.

image

Trener Damjan Peterlin i Lucija Ćirić Bagarić u Roland Garrosu 2022. godine

Tonči Vlašić/

Nije bila još samo u Wimbledonu, tek je stigla u Roland Garros. Gdje je prvi dojam bio najbolji, na US Openu, Australian Openu ili sad u Roland Garrosu?

- US Open! Možda zato što je to bio moj prvi turnir u koji sam ušla prošavši kvalifikacije. U Australiju, te sad ovdje sam stigla zahvaljujući visokom plasmanu na rang listi, te ne trebam igrat kvalifikacije. Uspoređujući Melbourne i sad Pariz, nekako mi je ovdje ljepše.

Lucija kreće ove nedjelje, razgovarali smo nakon što je u subotu Marin Čilić poslao u povijest Gillesa Simona, Francuza, koji je u karijeri osvojio 14 turnira i DAVIS Cup, a kojem je ispadanje od našeg tenisača značio i oproštaj od pariške zemlje.

- Marin je odigrao odlično. Rezultat to potvrđuje.

Nada se Lucija kako će moći pogledati meč Čilića i drugiog nositelja Danila Medvedeva u borbi za četvrtfinale. Naravno, sve će ovisit kad će ona igrati parove, te ako prođe, kad je čeka 2. kolo singla. U 1. kolu suparnica je Ruskinja Diana Shnaider.

- Izgubila sam od nje na Orange Bowlu. Nisam nositeljica, te nisam izbjegla nositeljicu, a dobila sam za suparnicu petu. Da, Shnaiderje peta.

Za vrijeme razgovora je doznala kad i gdje igra.

- Na terenu 11, treći meč od 11 sati.

Pred kraj razgovora stigao je i Lucijin trener Damjan Peterlin. Pao je dogovor, nakon što su doznali kad je meč, kad bi bilo najbolje doći u centar, odraditi lagani trening, zagrijati se za meč. Trener ističe kako su dobro radili. I on je optimist.

25. travanj 2024 19:57