StoryEditorOCM
TenisMEMORIJAL U UVALI LAPAD

Podjeljene nagrade, tajnik Dubrovnika Senko Glavinić: ‘Organizacijom turnira čuvamo uspomenu na našeg Đura‘

Piše Tonči Vlašić
14. lipnja 2022. - 19:46

Mia Robotić iz Đurđevca i Zakhar Bondarets iz Raguse pobjednici su memorijalnog turnira 'Đuro Bokun', koji je u tri dana okupio tridesetak tenisačica i tenisača uzrasta do 14 godina na terenima u Uvali Lapad.

- Organizacijom turnira čuvamo uspomenu na člana našeg kluba koji je poginuo u jednom od najžešćih granatiranja na grad. Bilo je to u studenom 1991. godine. Đuro Bokun je tad imao samo 11 godina – rekao je Senko Glavinić, tajnik Tenis kluba Dubrovnik, organizatora turnira.

Robotić, prva nositeljica, u finalu je sa 6:3 i 6:4 svladala Petru Svetac, članicu Dubrovnika, koja je bila druga nositeljica. U polufinalu su se našle sve četiri nositeljice. Robotić je sa 7:5 i 6:2 finale izborila svladavši treću nositeljicu, Koranu Barišić iz Ponikava, a Svetac sa 6:3 i 6:1 je bila u polufinalu bolja od četvrte nositeljice, Kate Sučić iz Resnika. U četvrtfinalu se našla još jedna članica Dubrovnika, Eli Pirović, koja je poražena od Barišić.  

image

Petra Svetac (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/
image

Eli Pirović (Dubrovnik)

Tonči Vlašić/

Bondarets je u četvrtfinalu dobio prvog nositelja, Josipa Vukića iz Ponikava, a u polufinalu Matea Jerkovića, člana Dubrovnika, dok je u finalu sa 6:3 i 6:4 bio uspješniji od drugog nositelja, Ivana Ilića iz Španskog. Među osam najboljih našla su se još dva Dubrovčanina, Vlaho Petković iz Raguse i Toni Pavlović iz Libertasa. Petković je poražen od Jerkovića, a Pavlović od Ilića.

image

Ivano Ilić (Špansko)

Tonči Vlašić/
image

Zakhar Bondarets (Ragusa)

Tonči Vlašić/

Turnir parova u konkurenciji tenisačica osvojile su Amaliya Kurylko iz Kvarnera i  Mia Robotić. One su u finalu s 4:1 i 4:2 bile bolje od Alise Garifuline iz Splita i Kate Sučić, dok su u konkurenciji tenisača parove osvojili Niko Novaković i Josip Vukić, koji su u finalu s 2:4, 4:3 (4) i 7/3 bili bolji od Ivana Ilića i Matea Jerkovića. Novaković je član HTK.

Glavni sudac turnira bio je Marjan Pančevski iz Dubrovnika.  

 

26. travanj 2024 12:50