StoryEditorOCM
TenisROLAND GARROS

Lucija Ćirić Bagarić u svom debiju na Grand Slamu servirala za pobjedu protiv pobjednice prošlotjednog WTA turnira u Rabatu!

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2024. - 19:02

Lucija Ćirić Bagarić nije uspjela izboriti 2. kolo Roland Garrosa. 20-godišnju Dubrovkinju u njenom debiju na Grand Slam turniru zaustavila je Peyton Stearns, 62. tenisačica svijeta, i to nakon što je 22-godišnja Amerikanka u drugom setu imala pet meč lopti, a u trećem setu Lucija servirala za meč!

Loše je vrijeme ovih dana u Parizu, počelo se ovog utorka prijepodne igrati samo pod krovom, a on je iznad dva glavna terena. Ne i na ostalima. Međutim, iza 16 sati se nebo smilovalo, te je mogao početi prvi nastup 20-godišnje Dubrovkinje u glavnom turniru jednog Grand Slama.

Lucija, koja je prošli tjedan s tri pobjede u kvalifikacijama izborila glavni turnir, izgubila je prva dva gema, a zatim dobila dva bez izgubljenog poena. Izjednačila nakon toga na 3:3, ali u osmom gemu drugi put joj je Amerikanka oduzela servis. Lucija je tad spasila prvu break loptu, nije i drugu. U idućem gemu prva dva poena je dobila Dubrovkinja, ali nije uspjela vratiti izgubljeno – 3:6 prvi set nakon 28 minuta igre.

U drugom setu nakon dva breaka, Lucija je u trećem gemu servirala i bez izgubljenog poena povela s 2:1. U peto je opet izgubila servis, pa odmah uzvratila, pa u sedmom opet izgubila servis. U desetom gemu dvije meč lopte za Stearns, ali evo Lucije, koja je dobila taj gem te izjednačila na 5:5. Potom je opet izgubila servis, te je suparnica servirala za meč, ali nije osvojila niti jedan poen. U tie breaku 4:0 za Luciju, iduća četiri poena uzela je Stearns, pa 5:4 – 5:5 – 5:6, nova meč lopta za Amerikanku, koja je u Pariz stigla osvojivši WTA turnir u Rabatu (Maroko).

Opet je Lucija spasila meč loptu, opet je nakon toga Amerikanka servirala za meč i opet Lucija! Pa tako još jednom nakon čega je Lucija imala set loptu – 7:6 (10:8).

Zatim treći set. Lucija je sad vodila s 5:3, servirala u desetom gemu za pobjedu. Nije uspjela. Potom je Stearns nastavila svoj niz – 5:6 – nakon čega je Lucija servirala za ostanak u meču. Izborila je tie break, koji se u trećem setu igra do 10. U njemu je Lucija vodila s 3:1, zatim 4:3, ali ovaj je dobila Amerikanka - 6:10. 

Zadrhtala je ruka Lucije u desetom gemu trećeg seta. Nije tad pogodila niti jedan prvi servis, dobra je bila u izlascima na mrežu, ali previše neprisiljenih pogrešaka. Nedostaje joj iskustva. To je jasno, kao i to kako ćemo je ubuduće gledati i dalje na velikim pozornicama. Već je osigurala mjesto u kvalifikacijama Wimbledona, idućeg Grand Slam turnira sezone. 

Idući nastup imat će za koji dan na jedinom hrvatskom WTA turniru, koji se igra u Makarskoj. 

19. lipanj 2024 01:56