StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA OPET U TUNISU

Lucija Ćirić Bagarić izborila četvrtfinale, a pamtit će se njezina serija koju je počela još u prethodnom meču!

Piše Tonči Vlašić
15. veljače 2024. - 13:47

Lucija Ćirić Bagarić je izborila četvrtfinale ITF-ove 35-ice u Hammametu, Tunisu. Jučer u 1. kolu izgubila je samo prvi gem meča protiv dvije godine starije, 22-godišnje Francuskinje Yasmin Mansouri, a danas tek prvi gem na početku drugog seta protiv 26-godišnje Sare Čakarević.

Igračica rođena u Francuskoj za koju i nastupa, inače, njezini su iz Crne Gore i Srbije, a koja je trenutno 433. tenisačica svijeta, u drugom setu osvojila je ukupno četiri gema. Povela je nakon 0:6 s 2:0, izjednačila na 3:3 i 4:4, i to je bilo sve od nje, a sve ostalo bilo je u znaku Lucije. Pamtit ćemo kako je na turniru osvojila 18 gemova za redom!

Najvažnije, evo je među osam. Njezina deseta pobjeda ove godine u isto toliko izlazaka na teren. Osvojila prvi turnir ove godine s prvih pet pobjeda, s nove tri izborila polufinale, koje nije igrala zbog ozljede, istina lakše, ali iz straha da ne bude gore. Sad nakon dva tjedna povratak na teren. Dvije ekspresne pobjede na turniru na kojem je u ulozi druge nositeljice.

Protiv koga će Lucija, 265. na svjetskoj rang listi, igrati za polufinale turnira na zemlji u Tunisu, ili protiv sedme nositeljice, Rumunjke Ilince Daline Amariei, ili Slovenke Nike Radišić.

29. lipanj 2024 04:54