StoryEditorOCM
TenisANA KONJUH JAVILA LOŠU VIJEST S ROLAND GARROSA

Kad te neće, neće te. Ali, nikad nije odustala. Neće ni ovaj put.

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2022. - 16:20

Trebala je igrati na pariškoj zemlji u ponedjeljak ili utorak jer je gornji dio ždrijeba Roland Garrosa, drugog Grand Slam turnira sezone. Suparnica joj je trebala biti Simona Halep, Rumunjka, koja je broj jedan prvi put bila 2017. godine, koja je na vrhu provela ukupno 64 tjedna, a koja je danas 21. tenisačica svijeta.

Halep je na pariškoj zemlji slavila 2018., a godinu poslije i na travi Wimbledona. Prije trijumfa u Parizu, početkom 2018., igrala je finale Australian Opena, dok joj je najveći uspjeh na US Openu polufinale 2015. godine.

Halep ima 30 godina i više je od šest godina starija od Ane. Nije imala problema s ozljedama kao Dubrovkinja. Ostvarila je 436 pobjeda u karijeri, osvojila ukupno 23 naslova, zaradila 38 milijuna dolara nagradnog fonda...

Ana je s druge strane vrlo dobro počela godinu, uskočila u TOP 50. Na zadnjih sedam turnira poraz na startu. Sad je oko 85. mjesta. U većini slučajeva blizu, nije uspjela iako se ne može reći kako je igrala loše. Naprotiv.

Valjda će joj jednom krenut. Kad bi sad u Parizu. Uvijek je bila dobra protiv najboljih...

- Bili smo u Starsbourgu. U četvrtak navečer smo došli u Pariz. Iako je bilo kiše, trenirali smo. Sve je u najboljem redu – javila se nakon ždrijeba iz Pariza.

- Ždrijeb me neće poljubit. Prošli put Arina Sabalenka, sad Halep. Bit će teško. Vidjet ćemo.  

I onda je opet nazvala. Vijest je loša. Nije lakša ozljeda. (Na)pukla je kost. Lijeva noga. Fibula. Vraća se u Zagreb. Napravit će dodatne preglede. Nakon toga će se znati što i kako dalje, te koliko će izbivati s terena. 

Kad te neće, neće te. Ali, nikad nije odustala. Neće ni ovaj put.

Borac je to! Veliki!

26. travanj 2024 21:09