StoryEditorOCM
TenisUZRAST DO 10 GODINA |

DUBROVAČKI MALIŠANI, NJIH DEVETORO, SKUPLJALI BODOVE U MAKARSKOJ Palina Car (Ragusa) sedma, Lorenzo Butigan (Dubrovnik) osmi...

Piše Tonči Vlašić
11. svibnja 2021. - 19:57

Počelo je u Zadru krajem prošlog mjeseca, nastavilo se proteklog vikenda u Makarskoj, a do početka srpnja rezerviran je baš svaki vikend. Redom, 15. i 16. svibnja male tenisačice i mali tenisači uzrasta do 10 godina igrat će u Splitu, 29. i 30. svibnja u Uvali Lapad gdje će ih ugostiti Tenis klub Dubrovnik. Zatim, sedam dana poslije i dalje su u Dubrovniku: 5. i 6. lipnja dobrodošlicu će im poželjeti Tenis klub Ragusa u Gospinom polju. Domaćin 12. i 13. lipnja je Tenis klub Resnik u Kaštel Štafiliću, zatim 19. i 20. lipnja Tenis klub Šubičevac u Šibeniku, pa 26. i 27. lipnja Tenis klub Poen u Makarskoj, te 3. i 4. srpnja Tenis klub Dalmacijacement u Solinu.

Nakon toga odmor. Preostala dva turnira trebala bi se igrati krajem kolovoza, i oba u Gospinom polju. Domaćin 14. i 15. kolovoza je Tenis klub Libertas, a 28. i 29. kolovoza Tenis klub Župa dubrovačka.

Svakom mališanu će se u obzir uzeti četiri najbolja. Najboljih 16 će igrati Regionalni Masters 11. i 12. rujna, a nakon toga će se znati tko će putovati na državni Masters.

To je kalendar natjecanja za uzrast do 10 godina. U Zadru su bodove osvojili Lorenzo Butigan i Dora Kristić, članovi Tenis kluba Dubrovnik. Butigan je bio drugi, a Kristić osma. Sad u Makarskoj u konkurenciji 26 tenisača Butigan je bio ukupno osmi, najbolji u Srebrnom turniru, a Kristić u konkurenciji 21 igračice devetnaesta, pobjednica Zelenog turnira.

Za razliku od turnira u Zadru, članovi Dubrovnika u Makarskoj nisu bili jedini iz Dubrovnika. Nastupili su i članovi Tenis kluba Ragusa, njih sedmero, četiri tenisačice i tri tenisača: Palina Car je bila sedma, najbolja u Srebrnom turniru, Kristija Polanda i Elena Lasić su nastup zaključile na diobi jedanaestog mjesta (četvrtfinale Srebrnog turnira), a Klara Čas na diobi sedamnaestog mjesta (četvrtfinale Brončanog turnira). U konkurenciji tenisača Ivica Barović je zauzeo jedanaesto mjesto (polufinale Srebrnog turnira), Dani Duraković je bio sedamnaesti (polufinale Brončanog turnira), a Leon Grubišić na dvadeset i trećem mjestu (finale Zelenog turnira).

26. travanj 2024 23:28