StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U INDIAN WELLSU

Brz oproštaj Ane Konjuh od ‘petog Grand Slam turnira sezone’, odigrala loše, a s druge strane mreže ni manje, ni više, nego ...

Piše Tonči Vlašić
6. ožujka 2023. - 23:01

Nije imala ni sreće u ždrijebu, ali na kraju nije prikazala dobru igru, te je prva nositeljica bez većih problema otišla dalje, a Ana Konjuh se vraća kući. Nije krila nakon meča kako je razočarana. Ne toliko porazom, već svojom igrom.

- Jedan od mojih lošijih mečeva – kratko i jasno će Ana za Dubrovački vjesnik nakon što je čestitala Mađarici Dalmi Galfi na pobjedi na startu kvalifikacija velikog turnira u američkom Indian Wellsu.

Galfi je prva nositeljica kvalifikacija ‘petog Grand Slam turnira sezone’, inače 80. tenisačica svijeta. Završno kolo kvalifikacija izborila je nakon samo 62 minute igre – 2:0 u setovima (6:3 i 6:2).

Ana, koja je trenutno na 157. mjestu WTA rang liste, nije imala u meču niti jednu break priliku, dok je Mađarica dobila 85 posto poena nakon prvog i 78 posto poena nakon drugog servisa. Prvi set je odlučio jedan break, Galfi je to uspjela u četvrtom gemu, a u drugom setu Mađarica je uspjela dva puta oduzeti Ani servis, u petom i sedmom gemu.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ane i Dalme, i druga pobjeda 24-godišnje Mađarice.

Konjuh je na (sjeverno)američkoj turneji, koju je počela 18. veljače, odigrala ukupno šest mečeva, prethodnih pet u Meksiku na dva WTA turnira iz Serije 250, ostvarila je na njima tri pobjede i dva poraza. Plan je bio nakon Indian Wellsa ići u Miami, ali zbog slabijeg plasmana na rang listi, od toga ništa. Nije upala u kvalifikacije, te se vraća u Europu.

Pokušat će na manjim turnirima izboriti što prije povratak u TOP 100. To joj je prvi cilj.

23. travanj 2024 13:40