StoryEditorOCM
TenisWTA TURNIR |

ANA KONJUH POBJEDOM POČELA AMERIČKU TURNEJU Tri Hrvatice u glavnom turniru San Josea?

Piše Tonči Vlašić
1. kolovoza 2021. - 07:59

Ana Konjuh je u Kaliforniji, u San Joseu. Počela je američku turneju. Pobjedom. Eri Hozumi, četiri godine starija Japanka, trenutno 343. tenisačica svijeta, nakon sat i 10 minuta igre čestitala je na pobjedi 23-godišnjoij Dubrovkinji, koja je sa 6:3 i 6:2 stigla na korak do glavnog turnira.

Čeka je u finalu kvalifikacija 16-godišnja Amerikanka Robin Montgomery, 357. sa svjetske rang liste, koja je iznenadila iskusnu 31-godišnju Ruskinju Arinu Rodionovu, 155. tenisačicu svijeta. Konjuh je trenutno na 116. mjestu. Četvrta je nositeljica kvalifikacija WTA turnira u San Joseu čiji je nagradni fond 565.530 dolara.

Turnir je to koji se igra na tvrdoj podlozi, u glavnom će igrati 32 tenisačice. Prva nositeljica je Belgijka Elise Mertens, 17. tenisačica svijeta, druga nositeljica je Kazahstanka Elena Rybakina, trenutno 20. na rang listi, treća Amerikanka Madison Keys (26. mjesto), četvrta Ruskinja Daria Kasatkina (31. mjesto), u glavnom turniru će između ostalog još igrati Amerikanke Alison Riske i Coco Vandeweghe, zatim Kristina Mladenović, Ajla Tomljanović, Kazahstanka Yulia Putinseva, Latvijka Anastasia Sevastova, naše Petra Martić i Donna Vekić. Za nadati se kako će Ana biti treća Hrvatica u turniru.

Konjuh će nakon turnira u San Joseu put Kanade, u Montreal, a zatim povratak u SAD, u Chicago. Nakon toga će put New Yorka. Čekaju je kvalifikacije četvrtog Grand Slam turnira sezone, US Opena. U ovom trenutku je deseta nositeljica kvalifikacija. Ako bi kojim slučajem otkazalo nastup deset igračica bolje rangiranih, Konjuh ne bi trebala igrati kvalifikacije, međutim, US Open je u pitanju. Teško.

Posljednji Grand Slam turnir sezone počinje 30. kolovoza i traje do 11. rujna. Kvalifikacije su od 24. do 27. kolovoza.

08. svibanj 2024 23:39