StoryEditorOCM
TenisPOSLJEDNJI GRAND SLAM TURNIR SEZONE

Ana Konjuh nakon oproštaja od US Opena: Ha, bilo je čudno da me u New Yorku nije ništa zaboljelo u prethodna dva meča

Piše Tonči Vlašić
23. kolovoza 2024. - 08:37

Zaustavljena je Ana Konjuh u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija US Opena. U protekla dva dana dvije pobjede Ane, a u 48 sati trebalo je odigrati još jedan, treći meč. Protivnica je bila dvije godine mlađa Australka Destanee Aiava, koji je i u prethodna dva meča bila uvjerljiva. 

U 2. kolu je Aiava izbacila četvrtu nositeljicu kvalifikacija, Japanku Mai Hontamu, 110. sa svjetske rang liste. I u posljednjem kolu je slavila bez izgubljenog seta. Aiava – Konjuh 6:3 i 6:2. 

- Na 3:5 u prvom setu, kad sam servirala, napravila sam jedan nagli pokret... Nakon toga nisam mogla igrati kao do tada, a kako me je to mučilo i u drugom setu, ostala sam bez prilike boriti se za pobjedu. Suparnica je odigrala dobro – javila se nakon meča povratnica na terene. Ana je uoči US Opena odigrala samo dva meča, i to u Italiji, a do tad je nije bilo četiri mjeseca na turnirima zbog ozljede. 

- Ha, bilo je čudno da me u New Yorku nije ništa zaboljelo u prethodna dva meča – kazala je Ana čiju su karijeru, nažalost,  obilježile brojne ozljede.

Nekoliko igračica, koje su imale osigurano mjesto u glavnom turniru, otkazale su na kraju nastup.

- Nisam imala izgleda biti sretna gubitnica. Naime, u tom slučaju se gleda plasman igračica koje su poražene u 3. kolu kvalifikacija, a ja imam zaštićeni ranking, te sam u toj priči bila najslabija. Kakav je plan za dalje? Neću ostati u Americi. Vraćam se u Hrvatsku. Nastavljamo trenirati, a krajem idućeg tjedna ću u Meksiko, u Guadalajaru. Prvo me tamo čeka nastup na WTA 125, a zatim na WTA 500 – rekla je Ana. 

Aiava će na startu US Opena igrati protiv četvrte igračice svijeta i četvrte nositeljice posljednjeg Grand Slam turnira sezone, Kazahstanke Elene Rybakine. Tko bude uspješniji u 2. kolu ga čeka pobjednica ogleda između Kineskinje Saisai Zheng i Francuskinje Jessike Ponchet, koja je u 2. kolu kvalifikacija zaustavila Luciju Ćirić Bagarić.   

21. rujan 2024 07:55