StoryEditorOCM
RukometBITKA ZA DRUGI RAZRED

Teo pokazao Put(ica) ostalima do pobjede kod Vodica, Ardiaei i dalje neporažen, Kamičak i dalje drugi, a Opuzen i dalje treći

Piše Tonči Vlašić
14. ožujka 2022. - 16:20
Matija Gabrieri (77) i Teo Putica (6) - Gabrieri je postigao tri pogotka, Ardiaei je s 37:27 slavio kod Vodica u 17. kolu, a Putica je bio prvi strijelac lidera sa 7 pogodakaTonči Vlašić

Ardiaei je non stop vodio kod Vodica, domaćin nije imao izgleda protiv sastava trenera Antonia Lončarice, koji je s pet pogodaka u nizu pobjegao u 26. minuti na devet pogodaka razlike (16:7). Početkom nastavka je bilo i 12 razlike (23:11), na kraju deset (37:27).

Pobjedu kod Vodica, šesnaestu u sedamnaest utakmica ove sezone u južnoj skupini Druge hrvatske lige, Ardiaei je izborio u sastavu: Luka Morović, Leo Brnin (3), Teo Putica (7), Andro Puljizević (1), Petar Bazdan (3), Pero Kosović (4), Ado Ćustović (2), Marino Knez (6), Zvonimir Vidović, Toni Barišić, Maro Peručić (4), Hrvoje Lončarica (2), Luka Butorac (2) i Matija Gabrieri (3).

Drugoplasirani Kamičak je slavio na Korčuli 33:24 (prvi strijelci Korčule s pet pogodaka bili su Denis Sansović i Goran Stamatović, po tri su postigli Željan Bosnić, Ivo Milat i Matej Marković, dva Nikola Ivanković, a po jedan Zvonimir Đula, Zvonimir Ćenan i Ante Ćenan), treći Opuzen je bio bolji kod Kingtradea s 28:20 (Julio Jelavić je s osam pogodaka bio prvi strijelac sastava trenera Ante Franića, Matej Beljo je postigao šest, Goran Marković pet, Kristijan Palinić četiri, Bruno Bošković tri, te dva pogotka Vladimir Koncul), Mokošica je upisala poraz kod Jelse Malizia 22:16 (Kristijan Njavro s ćetiri pogotka je bio prvi strijelac Mokošice za koju su još pogađali Hrvoje Hladilo i Domagoj Prkačin po tri puta, Nikša Šanje i Toni Miloslavić po dva, te po jednom Mario Vuletić i Domagoj Padovan).

Uglavnom,  neporaženi Ardiaei ima 33 od 34 moguća boda na svom računu, Kamičak je drugi s 29 bodova, Opuzen treći s 28 bodova. Korčula s utakmicom manje ima 14 bodova te je osma, Mokošica je posljednja četrnaesta bez boda.

U 18. kolu Ardiaei će ugostiti Solin (već se zna, Mljekara u nedjelju, 20. ožujka, od 17.30 sati), Opuzen je domaćin Korčuli, dok Mokošica dočekuje Vodice. Kamičak će ugostiti Jelsu Malizia.

Podsjetnik, Ardiaei u predzadnjem, 25. kolu, dočekuje Kamičak, a u zadnjem, 26. kolu, gost je Opuzena.  

26. travanj 2024 21:58