StoryEditorOCM
RukometPAKET 24 PREMIJER LIGA

Dubrovnik nakon poraza u Umagu u gotovo bezizlaznoj situaciji, trener Renato Čović: ‘Kakvu smo priliku imali, kako smo je olako propustili‘

Piše Tonči Vlašić
26. ožujka 2022. - 22:58

Sve što je RKHM Dubrovnik poželio uoči utakmice u Umagu, protiv istoimenog domaćina, to se dogodilo - Spačva je izgubila kod kuće, opet, a kod kuće je izgubio i Rudar. Spačva je tako ostala na 9 bodova, a Rudar na 11 bodova.

Umag je u Ligu za ostanak donio 8 bodova, a u njoj je izgubio prve četiri utakmice. Nije osvojio u drugom krugu sezone niti jedan bod uoči dolaska RKHM Dubrovnik, koji je bio praznih ruku uoči Lige za ostanak, a koji je na startu uzeo bod kod Dubrave primivši pogodak sa zvukom sirene, potom je dobio Spačvu, bio vraški blizu kod Moslavine, ali nije uspio, kao ni protiv Karlovca kod kuće.

Unatoč gubitku zadnje dvije utakmice, pa i boda na startu sa zvukom sirene, pobjeda kod Umaga ga je ostavljala u igri za ostankom. Ali, do nje nije došao. Poražen je 36:29.

RKHM DUBROVNIK U UMAGU

RKHM Dubrovnik je kod Umaga igrao u sastavu: Kristijan Raguž, Antonio Tomić, Marko Pedić (9), Mihael Krešić (2), Nikola Đurković, Toni Jakić (6), Nedjeljko Jurković (1), Ivan Jurić, Dino Bukva (6), Luka Bevanda (3), Vlado Raos (2).

- Odigrali smo loše obranu, napadački ne tako loše. Nismo imali šanse za uspjeh, a nismo jer nismo bili agresivni. Nismo imali niti jedno jedino isključenje. U napadu smo imali nekoliko ishitrenih šuteva, uglavnom, nije bilo stabilnosti... Možda sam trebao napraviti nešto drugo... Vruć sam nakon utakmice, primili smo 36 pogodaka, a to je deset pogodaka više nego smo primali do sad, i kad je tako nema se što razgovarat. Obrana nam je trebala biti forte. To nas je krasilo u prve četiri utakmice u Ligi za ostanak. Krasila nas je također strpljivost u napadu. Trebali smo igrati, kao i u prethodnim utakmicama dugi napad, a mi smo srljali. Opet, i takvi u napadu smo postigli 29 pogodaka, međutim, primili 36, a nismo napravili niti jedno isključenje... Šteta, baš šteta. Imali smo sjajno suđenje. Savez je poslao na ovu super važnu utakmicu ponajbolje suce. Dakle, sve je bilo idealno. Nažalost, priliku nismo iskoristili. Stoji, ovo je mlada momčad, većina igrača ima i treba puno raditi, učiti, ali s igrom u prva četiri kola bi, uvjeren sam, dobili Umag. Vratili smo se iz minus šest u prvom poluvremenu, ali, jednostavno, nismo se držali onoga što smo dogovorili. Znam kako je važnost utakmice učinila svoje, mladi igrači, silna želja.. – rekao je nakon utakmice u Umagu Renato Čović, trener RKHM Dubrovnik.

image

Nedjeljko Jurković (RKHM Dubrovnik) 

Tonči Vlašić

Još je pet kola do kraja. Deset bodova je u igri. Matematički, još nije gotovo.    

- Čekaju nas u drugom dijelu dva teška gostovanja, kod Spačve i u Karlovcu, i da dobijemo ostale tri utakmice, to je šest bodova, a to je malo. Još sam vruć, ali utakmica u Umagu je bila po meni zadnja prilika. Stoji, matematički još nije gotovo, ali... Kakvu smo priliku imali, kako smo je olako propustili – dodao je Čović.

SEMAFOR

Liga za ostanak: 1. Zamet 19 bodova, 2. Bjelovar 17 bodova, 3. Trogir 17 bodova, 4. Moslavina 16 bodova, 5. Karlovac 14 bodova, 6. Dubrava 14 bodova,  7. Rudar 11 bodova, 8. Umag 10 bodova, 9. Spačva 9 bodova, 10. RKHM Dubrovnik 3 boda. Zadnja dva izravno ispadaju, sedmi i osmi razigravaju za ostanak.   

RKHM Dubrovnik u 6. kolu, igra se 2. travnja, dočekuje Dubravu, Spačva je gost Trogira, Umag je gost Moslavine, a Rudar ide kod Bjelovara...

image

Vlado Raos (RKHM Dubrovnik)

Tonči Vlašić
18. travanj 2024 00:20