StoryEditorOCM
RukometSVJETSKO PRVENSTVO

Horvat: ‘Pobjeda veseli!‘, prvi bodovi su na kontu naših, dug je put do cilja (četvrtfinala), ali prvi nužan korak su napravili. Što je IHF-u, tko im je igrač utakmice?

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2023. - 22:14

Hrvatska - SAD 40:22 (20:10)

JONKOPING Husqvarna Garden. Gledatelja 3.123. Sutkinje: Paolantoni i Garcia (Argentina)

HRVATSKA: Slavić (7 obrana), Kuzmanović (5 obrana); Mihić (3), Duvnjak, Gojun, Kraljević (2), Karačić (8), Musa (3), Šebetić, Cindrić (4), Martinović (4), Šušnja, Šipić (1), Glavaš (5), Šarac (6), Jelinić (4). Izbornik: Hrvoje Horvat.

SAD: Merkovszky (4 obrane), Ingram (2 obrane); Amitović (2), Stromberg, Chan (1), Hines (6), Reed, Fofana (5), I. Hueter (1), Donlin (1), Zarikos (3), P. Hueter (3) (1), Skorupa, Hoddersen, Sršen, Binderis, Robinson. Izbornik: Robert Hedin.

Sedmerci: Hrvatska 4/3, SAD 1/1

Isključenja: Hrvatska 4 minute, SAD 6 minuta

Zvonimir Srna je zbog ozljede bio izvan sastava. Za nadati se kako će Metkovac vrlo brzo, već za Maroko s kojim igramo za dva dana, biti spreman. Hrvatska je nakon 22:31 poraza na startu od Egipta, teškog i bolnog poraza, dobila očekivano SAD, i to je napravila super uvjerljivo (40:22). 

- Nakon šoka zbog poraza od Egipta trebala nam je jedna ovakva utakmica. Pobjeda veseli - rekao je naš izbornik Hrvoje Horvat. 

- Pripremili smo utakmicu dobro. Otvorili smo je dobro - dodao je Horvat. 

- Prvenstvo je dugo. Igramo još dosta utakmica. Idemo kolo po kolo. Moramo dalje na jedan način, ozbiljno i na Maroko u utorak, a onda u drugom krugu izvući maksimum - zaključio je naš izbornik.

- Mislim da smo nakon razočaravajućeg poraza od Egipta pognuli glave, bili smo razočarani. Bili smo neugodno iznenađeni jer nakon 20 dana priprema pali smo bez ispaljenog metka, ništa nije štimalo. Dogovorili smo se da ćemo u ovom susretu ići do kraja i da se nećemo predati. Kada se obrana otvori agresivnije, otvore se i kontre, što nam je falilo protiv Egipta. Ne možemo gledati SAD kao ravnopravnog protivnika, ali bio je zahvalan suparnik koji nam je poslužio da se razigramo i dobijemo na samopouzdanju  - rekao je Metkovac Marin Jelinić, 26-godišnji član Nexea, lijevo krilo, koji je postigao protiv SAD-a četiri pogotka.

Mrlju na utakmicu bacio je IHF. Igor Karačić je postigao osam pogodaka, imao dosta asitencija, ali je svjetska rukometna organizacija odlučila nagradu za najboljeg igrača utakmice uručiiti reprezentativcu SAD-a Garyju Hinesu, koji je postigao šest golova.

image

Navijači Hrvatske

Ante Cizmic/Cropix
image

Luka Cindrić, Gary Hines i Patrick Hueter

Ante Cizmic/Cropix
image

Gary Hines, Luka Šebetić, Zeljko Musa i Patrick Hueter

Ante Cizmic/Cropix
image

Domagoj Duvnjak, Patrick Hueter i Domagoj Sršen

Ante Cizmic/Cropix
image

Igor Karačić, Marin Šipić, Aboubakar Fofana i Andrew Donlin

Ante Cizmic/Cropix
image

Ivan Martinović i Filip Glavaš

Ante Cizmic/Cropix
image

Luka Cindrić

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatska

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvoje Horvat, Ivano Balić, Ivica Maras...

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači

Ante Cizmic/Cropix
image

Hrvatski navijači 

Ante Cizmic/Cropix

SKUPINA ‘G‘ SP

Petak, 13. siječnja, 1. kolo: SAD - Maroko 28:27, Hrvatska - Egipat 22:31, nedjelja, 15. siječnja, 2. kolo: Maroko - Egipat 19:30, Hrvatska - SAD 40:22.

Poredak: 1. Egipat 4 boda (61:41), 2. Hrvatska 2 boda (62:53), 3. SAD 2 boda (50:67), 4. Maroko bz boda (46:58).

Utorak, 17. siječnja, 3. kolo: SAD - Egipat, Hrvatska - Maroko (20.30 sati/RTL)

Tri prvoplasirane reprezentacije će u drugi krug. Igra se u Jönköpingu. Naša skupina se u drugom krugu križa s tri najbolja iz skupine u kojoj su Danska, Tunis, Bahrein i Belgija.

U drugom krugu samo prva dva mjesta iz četiri skupine po šest vode u četvrtfinale. Prolaz među osam, ukoliko tamo bude Francuska, osigurat će nastup u olimpijskom Parizu 2024. Ukoliko ne, trebat će bit među sedam najboljih.

23. travanj 2024 23:10