StoryEditorOCM
RukometSAVEZ ODLUČIO |

PRVENSTVO PONIŠTENO Odahnuli Dubrovnik i Dalmatinka, i dalje će igrat u najvećem rangu! 

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2020. - 19:16
Hrvatski rukometni savez je odlučio poništiti sezonu. Nema prvaka, nije ga ni moglo biti u konkurenciji rukometaša jer Liga za prvaka nije bila ni počela, zatim nema ispadanja, te nema ulaska u viši rang. Odluka HRS-a razveselila je rukometaše Dubrovnika i rukometašice Dalmatinke. Oba sastava iz naše županije su u trenutku prekida bili na pozicijama koje vode u niži rang.

Istina, ni Liga za ostanak rukometaša još nije bila počela, međutim, za razlku od Lige za prvaka, koja je počinjala od nule iz razloga jer su se PPD Zagreb i Nexe, dva naša najjača sastava tek uključivala u natjecanje, Liga za ostanak je imala tablicu. Sudionici su nagrađeni bodovima za plasman u PAKET 24 Premijer ligu, a kako je u kojoj RKHM Dubrovnik bio posljednji, on je u tu utrku ulazio praznih ruku, a konkurenti s pet, četiri, tri, dva i jedan bod. Svakako treba napomenuti kako je RKHM Dubrovnik još u završnici PAKET 24 Premijer lige posegnuo za pojačanjima, a sve kako bi u Ligi za ostanak izbjegao posljednja dva mjesta, koja vode u niži rang.

Dalmatinka je pak bila treća od kraja u Prvoj ligi rukometašica. Tri kluba su trebala ispasti iz Prve lige, međutim, Umag, koji je imao bod više od ekipe iz Ploča odigrao je bio i utakmicu više, a zanimljivo, upravo je on trebao biti gost u Pločama u kolu koje je prvo odgođeno nakon proglašenja pandemije. Rukometašice su imale još sedam kola do kraja. Podravka je bila na vrhu sa stopostotnim učinkom.
19. travanj 2024 13:33