StoryEditorOCM
RukometBITKA ZA DRUGI RAZRED

Marino Knez predvodio u napadu Ardiaei do nove pobjede, Julio Jelavić i dalje prvi topnik lige, lider je jedini u klubu ‘plus 200‘ pogodak razlika

Piše Tonči Vlašić
5. travnja 2022. - 13:43
Marino Knez (Ardiaei) je u 20. kolu bio s 9 pogodaka prvo strijelac protiv Krilnika, a u ukupno 18 utakmica ove sezone postigao je 70 pogodakaTonči Vlašić

Marino Knez je bio najraspoloženiji u redovima lidera, devet pogodaka je ugradio u 38:25 uspjeh protiv Krilnika. Ardiaei je i dalje neporažen, a ovo mu je 19. pobjeda u dvadesetom nastupu ove sezone.

Raspoložen je u napadu bio i Leo Brnin sa sedam pogodaka, šest je postigao Petar Bazdan, pet Luka Butorac, četiri Hrvoje Lončarica, po dva Teo Putica i Andro Puljizević, a po jedan Marijan Šipić, Petar Kevo i Matija Gabrieri. Pod vodstvom Antonia Lončarice protiv Krilnika su još igrali Luka Morović, Pero Kosović, Ado Ćustović, Toni Barišić i Mihael Raguž.

Šest kola je do kraja. Ardiaei na svom kontu ima 39 od 40 mogućih bodova, pet više od Opuzena i Kamička, dok četvrti Biograd zaostaje devet bodova. U 20. kolu uspješan je bio i drugoplasirani Opuzen, koji je duplo bolji bio od Vodica (40:20), dok je Kamičak s 27:25 dobio kod kuće Solin. Korčula je poražena 33:23 kod Trogira 2. Mokošica će u nedjelju, 10. travnja, odigrati dvije utakmice na splitskim Gripama. Prvo će biti u ulozi 'domaćina' Splitu, te tako zaključiti 20. kolo, a zatim je čeka Krilnik u 21. kolu u kojoj je Ardiaei gost Trilja, Opuzen gost Solina, a gost je i Korčula, i to Jelse. Korčula je s 18 bodova na diobi sedmog mjesta, Mokošica je posljednja bez boda.

Julio Jelavić je po tko zna koji put bio prvi strijelac Opuzena. Protiv Vodica je postigao 13 pogodaka. Za sastav trenera Ante Franića pogađali su još Bruno Bošković šest puta, Goran Marković četiri, Josip Prović, Milan Utovac i Vladimir Koncul po tri, Matej Beljo i Tonči Čović po dva, te po jedan Mirko Žuvelek, Ivan Obšivač, Mihael Ujdur i Kristijan Palinić.  

image

Julio Jelavić (Opuzen) - prvi topnik južne skupine Druge hrvatske lige

Tonči Vlašić

Jelavić je prvi topnik južne skupne trećeg razreda sa 154 pogotka, prosjekom od 7,7 pogodaka po utakmici. Ardiaei je s 33 pogotka po utakmici ima najbolji napad lige (ukupno 660 pogodaka), Opuzen ima najbolju obranu lige (437 primljenih pogodaka ili 21,85 po utakmici), Opuzen ima četvrti napad lige, Ardiaei drugu obranu lige, Ardiaei ima najbolju pogodak razliku – plus 204, Opuzen je drugi s plus 152, Kamičak plus 113, nitko više nema troznamenkasti plus.

18. travanj 2024 13:41