StoryEditorOCM
RukometŽUPSKI SASTAV I DALJE NEPORAŽEN

Mališani ‘ukrali‘ teren, produžili odmor, ali baš nitko zbog toga nije imao ništa protiv, prije i poslije Ardiaei pokazao zašto je na vrhu!

Piše Tonči Vlašić
21. ožujka 2022. - 17:06

Maro Dabelić je postigao tri pogotka u prvom poluvremenu utakmice protiv Solina, Ardiaei je vodio nakon pola sata igre sa 15:11. U nastavku Dabelić nije uspio realizirati i treći sedmerac, ali je i drugo poluvrijeme dobio sastav trenera Antonia Lončarice, koji je i dalje lider, koji je i dalje jedini neporažen, koji je produžio svoj niz pobjeda (šesta za redom, sedamnaesta ukupno u osamnaest nastupa), i koji i dalje ima osjetnu prednost u odnosu na prve pratitelje, koji su u 18. kolu također bili uspješni (Opuzen je dobio 28:24 Korčulu kod kuće, Kamičak s 35:21 u svom domu Jelsu Maliziu, Kamičak zaostaje za liderom četiri, a Opuzen pet bodova).

Dabelića smo izdvojili jer u poluvremenu utakmice nije otišao na odmor u svlačionicu već je okupio na parketu mališane iz škole rukometa župskog kluba. Na brzinu je 'niknuo' na centru dvorane teren s malim barama, te su mališani igrali i pokazali što su u međuvremenu naučili priželjkujući kako će i oni vrlo brzo doći u priliku natjecati se sa svojim vršnjacima za prvenstvene bodove.

image

Rukometni klub Ardiaei - škola rukometa

Tonči Vlašić
image

Rukometni klub Ardiaei - škola rukometa

Tonči Vlašić
image

Rukometni klub Ardiaei - škola rukometa

Tonči Vlašić
image

Maro Dabelić, igrač prve momčadi, a trener u školi rukometa

Tonči Vlašić
image

Rukometni klub Ardiaei - škola rukometa

Tonči Vlašić

Budući je odmor između dva poluvremena kratak, a mališana puno, delegat Dragan Kaleb iz Metkovića, suci Stipe i Šime Torbarina, te igrači Ardiaeia i Solina nisu imali ništa protiv što se dječja radost igranja na dva gola s malom loptom odužila koju minutu.

Solin je u prvom poluvremenu vodio sa 5:4, nakon petnaest minuta igre bilo je 6:6, u 27. minuti je Dabelić pogotkom iz igre donio Ardiaeiu najveću prednost u prvom poluvremenu (14:9). Leo Brnin je prvi pogodio u nastavku, potom još jednom, a nakon njega Marino Knez. Svakim spomenutim pogotkom Ardiaei je odlazio na plus pet (16:11, 17:12 odnosno 18:13). Potom serija Solina 4:0, koji je u 38. minuti na samo pogodak zaostatka, ali odgovorio je domaćin na isti način, i on je nanizao četiri pogotka. Četvrti je potpisao Maro Peručić u 45. minuti za 22:17.

image

Marino Knez (Ardiaei) protiv Solina

Tonči Vlašić

Lider je utakmicu zaključio pogocima Hrvoja Lončarice, Matije Gabrieria i Mara Peručića, te stigao do konačnih plus šest (29:23), najveće prednosti.

Novu pobjedu Ardiaei je izborio u sastavu: Luka Morović, Leo Brnin (5), Teo Putica (3), Andro Puljizević, Petar Bazdan (2), Pero Kosović, Maro Dabelić (3), Ado Ćustović, Toni Barišić, Marino Knez (4), Petar Kevo, Zvonimir Vidović, Maro Peručić (5), Hrvoje Lončarica (5), Luka Butorac (1) i Matija Gabrieri (1).

image

Leo Brnin (Ardiaei) postiže pogodak protiv Solina

Tonči Vlašić

ŽUPANIJSKI OGLED

Opuzen – Korčula 28:24

OPUZEN: Matej Beljo (1), Mirko Žuvelek (1), Ivan Obšivač (1), Julio Jelavić (7), Bruno Bošković (2), Josip Prović (2), Karlo Crnčević, Gabriel Tapalović, Mihael Ujdur, Tonči Čović (3), Kristijan Palinić (1), Milan Utovac (1), Goran Marković (6), Vladimir Koncul (1), Ante Vidović (2), Daniel Jarić. Trener: Ante Franić.

KORČULA: Roko Krkeljaš, Antonio Petrović (4), Ivo Milat (4), Zvonimir Đula (1), Ivan Radojković, Zvonimir Ćenan (4), Jadranko Stanišić, Dorian Pecotić, Goran Stamatović (8), Matej Marković (3). Trener: Nedjeljko Tamburović.

Sedmerci: Opuzen 7/5, Korčula 5/5

Opuzen na trećem mjestu ima 15 pobjeda i 3 poraza, Korčula je osma sa 7 pobjeda i 10 poraza te utakmicom manje.

OPET PRUŽILA DOBAR OTPOR

Mokošica je poražena od Vodica s 26:19 u Gospinom polju. Nakon prvog poluvremena vodila je s 12:9, u 50. minuti zaostajala samo pogodak razlike (18:19). Mokošica, koja je i dalje bez boda, protiv Vodica je igrala u sastavu: Marko Šimunović, Mario Vuletić (1), Jurica Leopold Kristić (1), Hrvoje Hladilo (5), Zrinko Majčica, Domagoj Prkačin (5), Kristijan Njavro (2), Tomislav Prkačin (1), Mateo Vuličević (3), Toni Miloslavić (1) i Davor Zec

U 19. kolu Ardiaei je gost Splita, Opuzen je gost Jelse, Korčula dočekuje Kingtrade, a Mokošica je gost Solina.

20. travanj 2024 02:37