StoryEditorOCM
RukometSLAVE ŽUPSKI RATNICI

Ardiaei prvak dva kola prije kraja Druge HL-jug, Antonio Lončarica: ‘Ponosni smo zbog svega, sretni zbog svega, ali iako slavimo, pokušat ćemo ostati bez poraza!‘

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2022. - 21:52

Osjećaj izvanredan. Naslov smo potvrdili u Gradu, u Gospinom polju, tamo gdje smo počeli naše rukometne karijere. Poklopilo se. Simbolično. Nekako baš posebno. Na kraju jedna uistinu lijepa slika kad je skupa s nama slavilo četrdesetak naše djece, koja su prije nepunu godinu dana, kad je počela ova naša priča, krenuli trenirati rukomet – 'pjeva' od sreće Antonio Lončarica, trener Rukometnog kluba Ardiaei. Ne skriva zadovoljstvo. 

image

Antonio Lončarica, trener Rukometnog kluba Ardiaei

Tonči Vlašić

Ardiaei je osigurao naslov prvaka južne skupine Druge hrvatske lige, trećeg ranga, i to dva kola prije kraja. Taj uspjeh vodi ga u veći rang. Iduće godine će igrati u drugom razredu.

- Hvala svima koji su nam pomogli, podržali nas, bez kojih bi teško pokrenuli klub, te opstali. Slavimo danas, ali slavit ćemo i 20. svibnja u Župi dubrovačkoj kad igramo protiv Kamička zadnju domaću utakmicu. Bit će tad dodjela pokala od strane Hrvatskog rukometnog saveza. Bit će koncert u Kuparima. Ponosni smo zbog svega, sretni zbog svega, ali iako slavimo, pokušat ćemo ostati bez poraza ove sezone. Nemojte zaboraviti kako smo ispali iz Kupa, ali na sedmerce, a igrali smo protiv dva premijerligaša, zatim drugoligaša koji se bori za mjesto u Premijer ligi...

U 24. kolu Ardiaei je dobio Mokošicu 36:21. U južnoj skupini Druge hrvatske lige dobio je 23 od 24 utakmice uz jedan neodlučan rezultat.

- Prerasli smo ovu ligu. Imamo kvalitetu igrati u većem rangu, Drugu ligu. To smo pokazali ne samo u prvenstvu, već u Kupu Hrvatske. Ovo momčad krasi zajedništvo. Nije bilo imperativa, ali je bilo ozbiljnosti. To nas je krasilo. Opet se vraćam na djecu, koju smo okupili, s kojim radimo, koji uče. Protiv Mokošice je zaigrao jedan od njih, Vedran Zadrić. Njemu je 14 godina. Upisao se ne jednom u strijelce. To sve veseli, to nas jača, daje nam dodatnu energiju da nastavimo. Sad ne razmišljamo o idućoj sezoni, sad želimo učiniti da ova sezona bude uistinu sjajna, dakle, zaključiti je bez poraza. Proslaviti još jednom ovaj uspjeh, a onda ćemo krenuti raditi kako bi i u većem rangu bili uspješni, kako bi još više djece treniralo rukomet, kako bi nove pobjede proslavljali u još većem broju – istaknuo je Antonio Lončarica.

Ardiaei slavi. Zaslužio je čestitke.

image

Marino Knez (Ardiaei) protiv Mokošice

Božo Radić/Cropix
image

Uspomena - zajednička slika Ardiaei i Mokošica nakon utakmice u Gospinom polju

Božo Radić/Cropix
image

Radost na parketu, radost na tribinama - Ardiaei je osigurao naslov prvaka, te plasman u veći rang

Božo Radić/Cropix
image

Dobili 23 od 24 utakmice uz jedan neodlučan rezultat, imaju još dva nastupa, žele zaključiti sezonu bez poraza

Božo Radić/Cropix
image

Ardiaei - prvak južne skupine Druge hrvatske lige, te novi član drugog ranga

Božo Radić/Cropix

 

26. travanj 2024 22:29