StoryEditorOCM
OstaloPET KRUGOVA

USPIO JE I DAMIR MARTIN, TREĆI U SAMCU, TREĆA NJEGOVA MEDALJA ZA REDOM NA NJEGOVIM TREĆIM IGRAMA Kakav finiš Vukovarca: ‘Isuse, što sam izvukao!‘

Piše Tonči Vlašić
30. srpnja 2021. - 06:37

Dan nakon što su braća Sinković, Valent i Martin, doveslali do treće za redom olimpijske medalje, sve tri u različitim disciplinama, druge za redom zlatne, i Damir Martin je po treći put za redom stajao na pobjedničkom postolju. Skupa sa Sinkovićima, te Davidom Šainom uzeo je u Londonu 2012. srebro u četvercu bez, četiri godine poslije u Riju srebrni u samcu u kojem je sad u Tokiju stigao do bronce.

Tri olimpijske medalje za 33-godišnjeg Vukovarca, koji je bio dvostruki svjetski u četvercu bez i dvostruki europski prvak u samcu. Zlato je u Tokiju osvojio Grk Stefanos Ntouskos, srebro Norvežanin Kjetil Borch, a Martin je na tisuću metara bio četvrti, četvrti i na 1500 metara, a u posljednjih 500 metara uspio je preteći Danca Sverri Nielsena, koji je na 1500 metara imao točno dvije sekunde prednosti. Na kraju ga je nadmašio za 15 stotinki sekunde. Ntouskos je slavio s najboljim olimpijskim rezultatom u povijesti - 6:40.45, srebrni Borch je zaostao sekundu i 21 stotinku (6:41.66), a Martin dvije sekunde i 13 stotinki (6:42.58), ali 15 stotinki sekunde brže od Nielsena...

- Isuse, što sam izvukao. Ne mogu do zraka, svašta. Ne znam od kuda bih počeo, ne znam što bih rekao. Kad sam danas vidio na stotine poruke podrške koje sam primao nisam mogao vjerovati. Hvala vam svima na podršci. Hvala mojoj obitelji, hvala mom treneru Srećku Šuku koji nikad nije odustajao. Posebno hvala Peru Kuterovcu koji je svaki put bio uz mene i stalno me gazio kao da sam prvi put na treningu i gurao me. Hvala i vama medijima koji ste bili uz mene u ovih pet godina kad nisam mogao prismrditi vrhu. Hvala vam svima što ste vjerovali u mene. Nemam riječi - rekao je Martin.

Hrvatska je osmog dana Igara stigla do četvrte medalje u Tokiju, ima dva zlata (Matea Jelić taekwondo i braća Sinković, Valent i Martin u veslanju), te dvije bronce (Toni Kanaet u taekwondu i sad Damir Martin u veslanju), a još dvije je osigurala, zlato i srebro u tenisu, koje će tijekom dana biti dodane nakon što se odigra povijesno hrvatsko finale turnira parova (Mate Pavić i Nikola MektićMarin Čilić i Ivan Dodig).

20. travanj 2024 11:54