StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

SUPER ZANIMLJIVA UTAKMICA Ombla nije izgubila kod Heroja, tri pogotka Iva Vlahušića, s petog mjesta ide u bitku za ostanak

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2021. - 21:54

Tko će biti četvrti, a tko peti u podskupini 'B' južne skupine Druge hrvatske malonogometne lige? Domaćinu, Herojima 2007., za četvrto mjesto je igrao i bod, a Ombli samo pobjeda. Na kraju Heroji 2007. – Ombla 6:6.

Dubrovački drugoligaš, nekompletan, poveo je pogotkom Iva Vlahušića, gubio je s 3:1 i 4:2. U 32. minuti je izjednačio na 4:4, a u 38. minuti na 5:5. U toj istoj minuti je domaćin postigao svoj šesti pogodak. Ombla je izjednačila na 6:6 u posljednjoj minuti. Borna Tikvica je pogotkom potpisao konačni rezultat. Ivo Vlahušić je postigao tri pogotka, prvi, drugi i peti Omble. Dominik Gustin je bio strijelac za 3:4, a Frano Vlahušić za 4:4.

- Na 6:6 smo izjednačili 45 sekundi prije kraja. Pri rezultatu 5:5 smo imali priliku za vodstvo. Na kraju smo imali i priliku za 7:6, ali i domaćin je 20 sekundi prije kraja promašio zicer za pobjedu – rekao je Antonio Pjević, trener Omble za koju su još protiv Heroja 2007. igrali Matija Zore, Mateo Vodopić, Martin Urban, Antonio Noković, Andro Drašković, Leo Bogdanović i Bruno Šijaković.

Ombla je tako nastup u podskupini 'B' južne skupine Druge hrvatske lige zaključila na petom mjestu sa četiri pobjede, dva remija i šest poraza. Sad je čeka razigravanje za ostanak.

- Igramo protiv šestoplasirane momčadi druge podskupine. Još ne znamo tko će to biti. Znat će se nakon što se u nedjelju, 14. veljače, odigraju i preostale utakmice zadnjeg kola. Uglavnom, mi smo gosti u prvoj utakmici, a domaćini u uzvratu. Prva utakmica igra se idući vikend, a uzvrat sedam dana poslije – dodao je Pjević.

U slučaju uspjeha u prvom krugu doigravanja Ombla će osigurati ostanak, te u nastavku sezone razigravati za poredak od 7. do 10. mjesta. U slučaju neuspjeha čeka je razigravanje za poredak od 11. do 14. mjesta. 

25. travanj 2024 10:54