StoryEditorOCM
OstaloSVI U GOSPINO POLJE

Šprajcer, naravno, neutralan kad je riječ o rezultatu, a ostali nisu skrivali što im srce govori, a ono govori: ‘Square je najbolji!‘

Piše Tonči Vlašić
26. veljače 2024. - 16:47

Obrisao je prašinu Square s trofeja Kupa Hrvatske 1998. godine, svoje jedine ‘kante’ u trideset i jednu godinu postojanja, izvukao ga iz vitrine, te donio na konferenciju za novinare, koja se održala na parketu Sportske dvorane u Gospinom polju na kojem će se od 1. do 4. ožujka odlučiti o pobjedniku Kupa za 2024. godinu.

Square je istaknuo kandidaturu za domaćina u siječnju, imao potporu Grada Dubrovnika, i kad je sve napravio što treba, Hrvatski nogometni savez nije imao dilemu, mogao je samo potvrditi: Dubrovnik je domaćin Final 8 Kupa Hrvatske u malom nogometu!

Neven Šprajcer je došao pred novinare u ime Hrvatskog nogometnog saveza (sa strane su konferenciju pratili i Ile Topuzović, član IO, te Romeo Čižmešija), pozdravio ga je Blaž Pezo, prvi čovjek Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, kao i gradonačelnika Mata Frankovića, te Roberta Krilu, predsjednik Squarea. Pezo je ovom prilikom odigrao i ulogu voditelja konferencije.

Šprajcer, naravno, neutralan kad je riječ o rezultatu, a preostala trojica nisu skrivala što im srce govori, a ono govori: Square je najbolji! I tako su Franković, Pezo i Krile poželjeli da nakon finala u ponedjeljak, 4. ožujka, pokal iz 1998. godine ne bude više jedini u vitrinama ‘crveno plavih’.

Square je trofej uzeo kad je prvi put bio domaćin završnice, a u Gospinom polju se i 2014. odlučivalo tko je pobjednik kupa. Tad je Square stigao do finala, ali nije uspio, kao i 1998., preskočiti i Splita, te podići pokal.

- Potrudit ćemo se I ovaj put biti dobar domaćin. Hvala Hrvatskom nogometnom savezu jer su nas izabrali za domaćina, a hvala gradonačelniku Frankoviću, Gradu Dubrovniku, koji nam je pomogao u organizaciji – rekao je Krile. Pozvao navijače da ispune tribine Gospina polja, i neka već u petak krene s Lapada bura.

- Uz njihovu pomoć nadam se kako ćemo osvojiti još jedan trofej – poželio je prvi čovjek Squarea. Domaćina u četvrtfinalu u petak od 20.15 sati čeka Novo vrijeme. To je najjači par. U preostala tri igraju prvoligaši i drugoligaši (12.50 sati: Stanoinvest Futsal Pula - Brod 035, 15.15 sati: Futsal Dinamo - Novi Marof, te 17.45 sati: Olmissum - Šibenik 1983.).

Šprajcer je naglasio kako su prije odluke o domaćinu razgovarali s dosta klubova koji su sudionici završnice, i kako se svi slažu da je najbolje za mali nogomet da se turnir igra nakon deset godina u Dubrovniku.

- Dubrovnik je prije četiri godine bio fantastičan domaćin hrvatskoj malonogometnoj reprezentaciji kad se u Gospinom polju igrao kvalifikacijski turnir prvog kruga za odlazak Svjetsko prvenstvo – podsjetio je i na to voditelj svih natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza.

image

Roberto Krile i Neven Šprajcer

Tonči Vlašić/
image

Konferencija za novinare povodom završnice Kupa Hrvatske u malom nogometu, koji se igra u Dubrovniku od 1. do 4. ožujka (Franković, Pezo, Krile i Šprajcer)

Tonči Vlašić/
image

Mato Franković i Blaž Pezo

Tonči Vlašić/

- Nakon Europskog prvenstva u vaterpolu sretni smo što je još jedan zanimljiv sportski događaj u našem gradu – naglasio je Franković.

Poželio je dubrovački gradonačelnik dobrodošlicu svim sudionicima završnog turnira, pune tribine, a što je, podvukao je, uvijek kad igra Square. Potvrdio kako je Grad Dubrovnik pomogao organizaciju turnira, kako kroz domaćinstva sportskih natjecanja produljuje turističku sezonu…

I, na kraju, a drugačije nije ni mogla završiti konferencija za novinare: Puno sreće Squareu! – uglas će Franković, Pezo i Krile.

image

Konferencija za novinare povodom završnice Kupa Hrvatske u malom nogometu, koji se igra u Dubrovniku od 1. do 4. ožujka

Tonči Vlašić/
27. travanj 2024 17:55