StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

SLAVI LIBERTAS MARINKOLOR NASLOV PRVAKA HRVATSKE Preko Ploča, Lapada i Gruža, sve do Straduna, čuje se pjesma naših ‘Pitura‘!!!

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2021. - 22:58

Iziđite na balkone, pozdravite šampione, a s obzirom na koronu, šampioni su izašli na balkon dubrovačke sportske dvorane ispod kojeg se skupilo nekoliko desetaka navijača, te je slavlje moglo početi. Pljeskalo se igračima, trenerima, te upravi Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolora, a oni su uzvratili, zahvalili svojim navijačima.

Nadamo se kako će ova korona brzo proći, kako ćemo opet skupa u dvorani u napad, za naše boje, do pobjede nove - poželio je dubrovački klub, koji je nakon pet godina ponovno, po drugi put u svojoj povijesti, prvak Hrvatske. U tih pet godina osvojio je ukupno pet trofeja. Tri puta je u međuvremenu bio pobjednik Kupa Hrvatske. Možda će, kao i 2017., i ove godine osvojiti duplu krunu.

Nakon 3:0 pobjede protiv Srdočija u utakmici 19. kola HEP Hrvatske Super lige pljeskalo se Filipu Čipinu, Tomislavu Japecu i Mihu Simoviću, koji su i dalje bez greške ove sezone. Dobili su svih 19 susreta, te su i prije posljednjeg, 22. kola, otvorili zasluženo šampanjac.

Prisjetio se predsjednik kluba Marinko Matulović kako je prije 20 godina stigao u klub na nagovor Joza Martinovića, kako je klub tad bio drugi među drugoligašima, te kako su počeli razmišljati kako napraviti korak naprijed, te izboriti po prvi put u povijesti plasman u Prvu ligu.

- Stigli su tad legende stolnog tenisa, Stanko Eskulić i Dragutin Šurbek. Zahvaljujući njima izborili smo najveći rang. Obojica, nažalost, nisu više među živima. Danas kad slavimo po drugi put naslov prvaka prilika je da ih se još jednom sjetimo, i zahvalimo. Dakle, prije 20-ak godina loptica mala se zakotrljala, jednostavno se otkotrljala, osvojila moje srce, osvojila je srca svih vas. Ovo danas je veliki uspjeh svih nas. Ovo su trenuci koji se ne događaju često u životu. Donijeli smo opet naslov prvaka u Dubrovnik, nakon pet godina. Nek to sutra naprave i košarkašice Raguse, neka to isto naprave za koji dan i vaterpolisiti Juga. Pokazali smo kako se to radi – istaknuo je Matulović. Zahvalio se potom igračima, ali i tajniku Damiru Gleđu.

image
Marinko Matulović, predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor
Tonči Vlašić

Čestitao je potom i Jozo Martinović, počasni predsjednik Stolnoteniskog kluba Libertas Marinkolor.

- Ekipa je napravila čudo. Naslov osvojila nekoliko kola prije kraja. Ne pamti se ovakva dominacija – istaknuo je počasni predsjednik 'Pitura', čestitao upravi, pohvalio Matulkovića, te dodao: Sretan sam što sam dio ove lijepe priče.

Japec se zahvalio svima, koji su došli pod balkon sportske dvorane u Gospinom polju, pozdraviti ih, te im čestitati.

Sport sam počeo igrati zbog ovakvih stvari – naglasio je Japec, koji je jedini 'Pitur', koji je osvojio svih pet 'kanti' za dubrovački klub. Navijačima su se zahvalili i Čipin, kojem je ovo prva sezona u dubrovačkom klubu, te Simović, 'dijete' kluba. Na kraju su svi skupa zapjevali: Idemo Pituri, idemo u napad, za naše boje, do pobjede nove. Crveno plava, naša je boja, mi smo Pituri s Jadranskog mora. Preko Ploča, Lapada i Gruža, sve do Straduna, čuje se pjesma naših 'Pitura'

19. travanj 2024 08:27