StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

SKUPŠTINA POTVRDILA, RADOSTI NEMA KRAJA Dubrovačko-neretvanska županija će imati tri prvoligaša i tri drugoligaša u sezoni 2020./21.!

Piše Tonči Vlašić
7. srpnja 2020. - 14:08
Stigla je potvrda. U novoj sezoni imat ćemo dvije skupine Prve hrvatske lige, svaka će brojati po osam klubova, te isto tako dvije skupine Druge hrvatske lige, koje će imati po deset klubova.

I kad je tako – naša županija, Dubrovačko-neretvanska, u sezoni 2020./21. imat će (čak) tri prvoligaša. Metković je na taj način zadržao prvoligaški status (Jedinstvena Prva liga u sezoni 2019./20. brojala je 10 klubova, a Metković je bio predzadnji u trenutku prekida, dva najslabija su trebala ispasti), a dubrovački Hajduk i Komolac, koji su bili među četiri najbolja u južnoj skupini Druge hrvatske lige, izborili su plasman među najbolje.

image
Boćarski klub Metković


Drugoligaši ostaju Župa dubrovačka HE, koja je za bod bila prekratka za mjesto među najboljima (peta na kraju u južnoj skupini Druge hrvatske lige u sezoni 2019./20. s 32 boda, bodm manje od četvrtog Imotskog od kojeg je međusobno bila bolja), te Postranje, koje su bile posljednje, ali promjenom sustava natjecanja, zahvaljujući činjenici kako će Hrvatska imati šest prvoligaša više u novoj sezoni, ostaju u drugom rangu.

Župi dubrovačkoj HE i Postranju pridružit će se u drugom razredu u novoj sezoni još jedan sastav iz naše županije. Bit će to pobjednik Mini lige za prvaka Treće hrvatske lige Dubrovnik / Neretva - ili Gornja Vrućica, ili Slaven. Zanimljivo, u zadnjem kolu igraju međusobno. Slaven je domaćin u Vodovađi i igra mu samo pobjeda, dok sastavu s Pelješca igra i neodlučan rezultat.

image
Boćarski klub Hajduk (Dubrovnik) foto: Tonći Plazibat/HANZA Media


Dubrovački Hajduk je bio jedini siguran prvoligaš iz naše županije prije Skupštine HBS-a jer je osvojio naslov prvaka južne skupine Druge hrvatske lige. Hajduk je osnovan 2014. godine, i može se pohvaliti kako je u svojih šest sezona iz najnižeg, petog ranga, stigao do najvećeg, prvog!

image
Boćarski klub Komolac foto: Tonči Vlašić


Komolac je bio treći među trećeligašima s juga, te je čekao potvrdu Skupštine HBS-a za potvrdu kako će i on po prvi put u svojoj povijesti, koja se piše od 1994. godine, zaigrati u prvom razredu.
25. travanj 2024 04:04