StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

ŠESTA POBJEDA DUBROVNIKA U SUPER LIGI Nema kraja ovoj lijepoj priči!!!

Piše Tonči Vlašić
13. veljače 2021. - 17:23
Ženski odbojkaški klub Dubrovnik - igračice s trenerima, Tomažom Jurišićem, Paulinom Prkačin, Marinom Radić i Mirjanom Vrećom foto: Tonči Vlašić

Može li Dubrovnik iznenaditi (i) četvrti Osijek? U srcu Slavonije, u prvom dijelu sezone, bilo je 3:0 za superligaša s Drave – 25:20, 25:16 i 25:16. Sad u Gospinom polju 3:0 za Dubrovnik, povratnika u najveći rang, najugodnije iznenađenje sezone!

Iako je u prvom setu Osijek poveo s 18:14, imao 19:17, 20:18, zatim i 22:19, uspio je Dubrovnik nanizati šest poena te povesti 1:0 u setovima. Gabriela Stipanović je bila na servisu, uz nju u terenu Karla Burđelez, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Nora Đurić i Doris Buzolić. Prekrasan je bio poen za vodstvo 24:22 Dubrovnika.    

U drugom setu 15:8 za Dubrovnik, pa 17:11, te 20:15. Osijek je izjednačio, a nakon toga 24:20 za Dubrovnik, koji je iskoristio treću set loptu, poveo s 2:0, te već tad osigurao (najmanje) bod. Potom je ekipa Mirjane Vreće, Pauline Prkačin, Marine Radić i Tomaža Jurišića imala dvije prilike (seta) za uzeti sva tri boda. Iskoristila je prvu, dobila je i treći set s 25:22, uzvratila Osijeku istom mjerom!

Dubrovnika sad čekaju ekipe s pobjedničkog postolja, u gostima Kaštela i kod kuće Marina Kaštela, trećeplasirana odnosno drugoplasirana ekipa lige, a nakon toga fenjeraš, gostovanje kod Olimpika poslije čega stiže Rijeka. Iza toga ostaju još tri kola, dakle, još je sedam utakmica do kraja, a već je šest pobjeda i 19 bodova na kontu Dubrovnika, o borbi za ostanak se odavno ne razmišlja u Gospinom polju. Dubrovnik je miljama daleko od dva posljednjeplasirana sastava lige, a sve bliže najboljima. Pobjedom protiv Osijeka skočio je na sedmo mjesto Super lige!

Dubrovnik je uspjeh protiv Osijeka ostvario u sastavu: Anđela Čuljak, Karla Burđelez, Nina Jakić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Matea Daničić, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Ema Šušić, Nora Gustin, Gabriela Stipanović i Katarina Drobac.

image
Pozdrav uoči početka utakmice foto: Tonči Vlašić
image
Blok - Mara Šilje i Gabriela Stipanović, odbojkašice Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Karla Burđelez i Doris Buzolić, odbojkašice Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Diže Gabriela Stipanović, odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Karla Burđelez, Nora Đurić, Doris Buzolić, Anđela Čuljak i Gabriela Stipanović foto: Tonči Vlašić
Bozo Radic.b.kasica 7.20236 Mokosica.dubrovnik
image
Tooooooooo - slavi Nora Đurić, odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Leti, leti - Karla Burđelez, odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
image
Nova radost u Gospinom polju odbojkašica Dubrovnika foto: Tonči Vlašić
25. travanj 2024 04:04