StoryEditorOCM
OstaloDALJINSKO PLIVANJE |

ŠEST SEKUNDI MU JE NEDOSTAJALO DA SVIH PET BUDE ZLATNOG SJAJA Junak Đivo Damić u Podstrani stavio po strani za sebe četiri naslova državnog prvaka!!!

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2021. - 20:38

Nastavio je Đivo Damić s uspjesima na državnim prvenstvima u daljinskom plivanju. Lani u Podstrani Dubrovčanin je na svoju stranu pospremio tri zlata i tri srebra, a ove godine doplivao do maksimalnih pet medalja, ali sad je četiri puta više zlatnih od srebrnih medalja. Peto zlato mu je pobjeglo, pazite sad, u apsolutnoj konkurenciji na 7,5 kilometara za samo šest sekundi.  Naime, prvak Grgo Mujan iz Kluba daljinskog plivanja Split slavio je s vremenom sat, 33 minute i 40 sekundi, a Damić je kroz cilj prošao nakon sat, 33 minute i 46 sekundi.

Dubrovčanin, uspješni plivač Juga, koji, budući u Dubrovniku nema klub daljinskog plivanja, nastupa u moru u kapici Poreča, bio je u Podstrani bez premca u svom uzrastu, zatim i u mlađe seniorskoj konkurenciji na 7,5 kilometara, te je i ove godine pojedinačni državni prvak. Piše se – Đivo Damić najbolji u Hrvatskoj 2021. u konkurenciji mlađih seniora, te juniora, tj. natjecatelja od 16 do 19 godina, a drugi u apsolutnoj kategoriji.

- Prošle godine sam bio prvi i u apsolutnoj, ali tad nije nastupio Mujan, koji je stariji, iskusniji, te sigurno najbolji u Hrvatskoj u zadnjih deset godina, bez premca nakon ere Ivana Šitića i ostalih. Pokušao sam mu pobjeći par puta, ali nisam uspio. Pokušao sam to napraviti na razne načine, međutim, na kraju je on mene izgurao u stijene, te pobjegao. Ali, to je to iskustvo, koje on ima, a ja sam debi na državnom u daljinskom plivanju u apsolutnoj kategoriji imao prošle godine – naglasio je Damić, koji je konkurenciji za naslov najboljeg u mlađe seniorskoj konkurenciji, te u juniorskoj pobjegao odmah. Nitko mu nije bio ni blizu, te se mogao posvetiti samo borbi s Mujanom za naslov apsolutnog prvaka. Malo je nedostajalo da uzme i taj naslov po koji je zaplivalo sedamdesetak plivača.

Preostala dva zlata Damić je dohvatio sa štafetom dan prije. Klub daljinskog plivanja Poreč je bio bez premca u juniorskoj i apsolutnoj kategoriji (ove godine nije bilo mlađe seniorske kategorije). Štefate se sastoji od dvije plivačice, te dva plivača, svakom je zadatak isti - 1,25 kilometara. Leona Coha i Paula Lončarević, te Edi Hadžić i Đivo Damić - to je sastav najbolje štafete u državi.

- Prošle godine sam sa štafetom bio drugi u sve tri kategorije, a ove godine smo osvojili zlata, i to smo do naslova stigli oborivši rekord staze. Uglavnom, baš je bilo super na prvenstvu. Zadovoljan sam nastupom - naglasio je Damić, koji je tako u posljednje dvije godine od mogućih 11 medalja postao vlasnikom svih 11, a čak njih sedam je zlatnog sjaja!

image
Opet žetva medalja s državnog - Đivo Damić, Jugaš koji nastupa u daljinskom plivanju za Poreč
Tonči Vlašić
22. travanj 2024 19:18