StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

PRVI PORAZ U 23. NASTUPU OVE SEZONE, PREJAK JE PRVI FAVORIT ‘Pituri‘ protiv španjolskog sastava love prolaz u četvrtfinale Europa kupa

Piše Tonči Vlašić
13. svibnja 2021. - 15:50

Libertas Marinkolor će se protiv španjolskog Asisu Borges Valla boriti za prolaz u četvrtfinale Europa kupa, završnog turnira drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja, koji se igra u varaždinskoj Areni. Hrvatski prvak je u prvom nastupu poražen od prvog favorita, njemačkog Post SV Mühlhausena 1951 e.V., koji je prethodno dobio u skupini 'A' i Asisu Borges Vall, te je osigurao prvo mjesto u skupini i prolaz među osam najboljih.

- Postigli smo svoj prvi cilj – istaknuo je Daniel Habesohn, igrač Post SV Mühlhausena 1951 e.V. nakon pobjede 3:1 pobjede protiv Asisu Borges Valla i 3:0 pobjede protiv Libertas Marinkolora.

Protiv Libertas Marinkolora Habesohn, inače 36. igrač svijeta, koji je s reprezentacijom Austrije bio ekipni prvak Europe, svladao je Filipa Ćipina s 3:0 (11:6, 11:7, 11:8). Zatim je vodstvo 2:0 u meču prvom favoriti donio Steffen Mengel, koji je s 3:1 dobio Miha Simovića. Konavljanin je dobio prvi set s 11:8, ali nakon toga 11:6, 12:10 i 11:8 za Mangela. Nakon toga isti scenarij: prvi set je dobio 'Pitur' Tomislav Japec (11:8), ali ne i iduća tri. Rumunj Ovidiu Ionescu, bivši europski doprvak, 59. igrač svijeta, bio je uspješniji od Japeca s 11:9, 11:7 i 12:10.

Tako je LIbertas Marinkolor upisao prvi poraz ove sezone nakon što je dobio prethodna 22 susreta u HEP Hrvatskoj Super ligi i kvalifikacijama za završni turnir Europa kupa.

Ukupno je 13 klubova na završnom turniru Europa kupa u Varaždinu, pet ih je u prvom dijelu sezone igralo europsku Ligu prvaka, malo im je nedostajalo za borbu za naslov klupskog prvaka Europe (jedan od tih je Post SV Mühlhausena 1951 e.V.), a osam ih je u Varaždin stiglo nakon uspjeha u kvalifikacijama Europa kupa (četiri skupine, po dva najbolja su išla dalje, Libertas Marinkolor je bio pobjednik skupine, kao i Asisu Borges Vall).

Utakmica Libertas Marinkolor – Asisu Borges Valla igra se u Varaždinu ovog četvrtka od 18.30 sati. Hoće li dubrovački klub drugi put u svojoj povijesti izboriti mjesto među osam najboljih u drugom po važnosti europskom kupu?

26. travanj 2024 03:32