StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

PRVA HRVATSKA LIGA - JUG Metković zaustavio Hajduk, Komolac već nakon ‘guma‘ upisao poraz kod kuće, izjednačen svjetski rekord!

Piše Tonči Vlašić
22. studenog 2020. - 11:53
Metković je dobio Hajduka s 15:11 u svojoj dvorani. U prvom krugu uvjerljiv Markica Dodig s 10:3 protiv Mata Vezilića u pojedincu za dva poena domaćina, te trojka Hajduka (Josip Glavinić, Branko Ćubela i Pero Fiorović sa 14:3 bila je bolja od Andrije Ćorluke / Ivice Krstičevića, Ivice Kaznačića i Đorđe Grbića). Preostale dvije discipline u kojima je bilo neizvjesno dobio je domaćin (u paru Antonio Prlaguzić i Jure Krstičević s 8:6 bolji od Miroslava Petkovića i Damira Ilića, a u bližanju i izbijanju u krug Mile Vidović je s 25:24 dobio Nikolu Mikulića).

Na 'gumama' bez pobjednika – 5:5. Disciplina brzinsko štafetno izbijanje je bila bez pobjednika. Andrija Ćorluka i Antonio Prlaguzić su izbacili boću više od Josipa Glavinića i Gracije Stjepčevića, ali i jedni, i drugi su pogodili pogodili po četdreset i dvije.

U zadnjem krugu Hajduk je trebao dobiti tri discipline za izbjeći poraz, a sedam od ukupno osam poena za pobjedu. Dobio je dvije (Damir Ilić je s 11:5 svladao Ivicu Krstičevića, a trojka u sastavu Miroslav Petković, Branko Ćubela, Ivo Vidojević / Mato Vezilić s 8:6 Andriju Ćorluku, Antonia Prlaguzića i Đorđa Grbića). Drugi pojedinac je pripao Metkoviću (Mile Vidović je s 12:8 bio uspješniji od Nikole Mikulića), a u paru 10:9 za Markicu Dodiga i Juru Krstičevića protiv Josipa Glavinića i Pera Fiorovića).

Metković je tako stigao do svoje treće pobjede u četvrtom nastupu. Izgubio je samo u gostima od Bistona, glavnog kandidata za naslov prvaka. Hajduk je ostao na četiri boda. Pobjeda na startu protiv fenjeraša Primoštena, te bod kod kuće protiv lidera Bistona. Prvi poraz upisao je u Putnikovićima od Komolca, koji nije u 4. kolu stigao do druge domaće i ukupno pobjede. Poražen je uvjerljivo od Sokol Orbica – 20:6. Nakon prvog kruga bilo je 4:4, ali nakon toga Komolac nije osvojio niti jedan bod na 'gumama', te je već tad bilo jasno kako je upisao treći ovosezonski poraz.

U preostala dva susreta 4. kola južne skupine Prve hrvatske lige Imotski je kod kuće s 23:3 dobio Primošten, a Biston je sa 26:0 svladao u derbiju kola Otok. Hrvatski reprezentativci Marino Milićević i Marin Ćubela su u 3. kolu protiv Hajduka u Srebrenom izjednačili hrvatski rekord u štafetnom izbijanju. Ostvarili su 58 pogodaka iz 61. izbačaja, a sad su protiv Otoka izjednačili svjetski rekord – 60 pogodaka iz 61. izbačaja!

Poredak: 1. Biston 10 bodova, 2. Metković 9 bodova, 3. Sokol Orbico 7 bodova, 4. Otok 7 bodova, 5. Imotski 6 bodova, 6. Hajduk 4 boda, 7. Komolac 3 boda, 8. Primošten bez boda (prvak južne skupine ide izravno na Final four, kao i prvak sjeverne skupine, dok drugi i treći razigravaju za nastup na završnom turniru najbolje četvorice).

U 5. kolu, 28. studenog, Hajduk dočekuje Imotski, Metković je gost Otoka, Komolac ide u Primošten, a još igraju Sokol Orbico – Biston.
20. travanj 2024 14:46