StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

POVIJESNA PRVA GOSTUJUĆA PRVOLIGAŠKA POBJEDA HAJDUKA Metković preokretom do slavlja u Putnikovićima protiv Komolca

Piše Tonči Vlašić
14. veljače 2021. - 13:25

Metković je izborio pobjedu kod Komolca u Putnikovićima. Slavio je s 15:11 u utakmici 8. kola južne skupine Prve hrvatske lige, te napravio novi veliki korak prema plasmanu u Super ligu. Tri najbolja s juga će izravno u najveći rang (četvrti će razigravat), koji će bit (opet) jedinstven.

Komolac je bolje otvorio utakmicu. Ante Farčić je nadigrao Markicu Dodiga, dubrovački veteran je svladao najuspješnijeg člana Metkovića, nekadašnjeg svjetskog prvaka, osvajača brojnih medalja s najvećih natjecanja. Bilo je 13:2.

image
Ante Farčić (Komolac) foto: Tonči Vlašić

Uvjerljiv je bio i par Komolca. Mario Bajo i Niko Sukno su s 13:4 bili uspješniji od Jure Krstičevića i Antonia Prlaguzića, a pobjedu i nova dva poena domaćinu u prvom krugu donijela je i trojka. Bilo je neizvjesno – 9:8 za Srećka Baja, Branka Kežića i Pera Nadramiju protiv Andrije Ćorluke, Đorđa Grbića i Dubravka Dražetu. Samo je Mile Vidović u prvom krugu osvojio poene za Metković. S 23:17 bio je bolji u bližanju i izbijanju u krug od Stijepa Violića.

Metković je izjednačio rezultat na gumama, koje je dobio s 7:3, te je uoči zadnjeg kruga bilo 9:9. Mario Bajo i Marko Luković su dobili Andriju Ćorluku i Antonia Prlaguzića u disciplini brzinsko štafetno izbijanje, rezultat 45 pogođenih boća od 51, a gosti 41 od 55. Mario Bajo i Markica Dodig su u preciznom izbijanju dvoboj zaključili bez pobjednika (6:6), a preostale tri discipline pripale su Metkoviću (oba brzinca: Andrija Ćorluka – Maro Soko 32/44:7/26, te Antonio Prlaguzić – Marko Luković 34/45:32/43), te precizno izbijanje (Mile Vidović – Srećko Bajo 15:8).

Na kraju je zadnji krug odlučivao, a u njemu je Metković bio dosta, dosta uspješniji. Komolac je dobio samo jednu disciplinu, i to je Mario Bajo svladao u pojedincu Milu Vidovića s 10:6. U preostale tri discipline sve je otišlo na stranu Metkovića (Andrija Ćorluka je dobio drugog pojedinca, 12:5 protiv Nika Sukna, zatim Jure Krstičević i Markica Dodig su u paru s 8:5 zaustavili Antu Farčića i Vlaha Monkovića, a trojka – 11:3 za Ivicu Krstičevića, Đorđa Grbića i Dubravka Družetu protiv Srećka Baja, Stijepa Violića kojeg je mijenjao Andro Miljević i Branka Kežića).

Metković je tako ostvario drugu gostujuću pobjedu za redom, nanizao ukupno tri pobjede te je sad na učinku od šest pobjeda i dva poraza, a Komolac doživio drugi poraz kod kuće za redom, treći poraz u nizu, te je na učinku od dvije pobjede i šest poraza.

Metković je skočio na drugo mjesto jer je Otok poražen u Splitu od Sokol Orbica s 18:8. Bistion vodi, i dalje je bez poraza (sedam pobjeda i remi). Prvi favorit, ne samo južne skupine, već i za prvaka, svladao je u Imotskom domaćina sa čak 22:4. U Šibeniku radost Hajduka, koji je s 15:11 dobio domaćina, Primošten, koji je i dalje bez boda. Hajduk je pak do treće pobjede, ima i jedan remi (jedini je uspio izbjeći poraz protiv Bistona, bilo je 13:13 u Srebrenom u 3. kolu).

Hajduk je pobjedu u Šibeniku protiv Primoštena izborio u sastavu Branko Ćubela, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Damir Ilić, Nikola Mikulić, Miroslav Petković i Gracija Stjepčević.

Prvi krug je dobio Hajduk s 5:3, gume 6:4 za Primošten, te je odlučivao zadnji krug. Hajduk je dobio tri discipline, te upisao pobjedu, a u sve tri discipline, koje je dobio, odlučivala je jedna boća: Damir Ilić je dobio pojedinca sa 7:6, Miroslav Petković i Nikola Mikulić par s 8:7, a Josip Glavinić, Pero Fiorović i Gracija Stjepčević trojku sa 6:4. Hajduk je tako stigao do svoje prve gostujuće prvoligaške pobjede u svom debiju u najvećem rangu, ujedno prvih gostujućih bodova. Na prethodna tri gostovanja, kod Komolca, Metkovića i Sokol Orbica, ostao je praznih ruku. Hajduk je kiksao kod kuće protiv Otoka, poraz 14:12, i taj bi ga poraz mogao na kraju ostaviti bez plasmana u Super ligu.

Poredak: 1. Biston 22 boda, 2. Metković 18 bodova, 3. Otok 16 bodova, 4. Sokol Orbico 13 bodova, 5. Hajduk 10 bodova, 6. Imotski 9 bodova, 7. Komolac 6 bodova, 8. Primošten bez boda.

U 9. kolu se u Srebrenom igra dubrovački prvoligaški derbi: Hajduk je domaćin Komolcu, dok je u Metkoviću super derbi Prve hrvatske lige - jug: drugi Metković protiv vodećeg i neporaženog Bistona. Još igraju u subotu, 20. veljače: Sokol Orbico - Imotski, te Otok - Primošten. 

18. travanj 2024 07:03