StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

‘PITURI‘ U SKUPINI ‘A‘ EUROPA KUPA Miho Simović: ‘Svi sastavi iz Lige prvaka su favoriti, i kad smo trebali dobiti jednog, priželjkivao sam najboljeg‘

Piše Tonči Vlašić
10. svibnja 2021. - 21:55

Libertas Marinkolor će igrati u skupini 'A' završnog turnira Europa kupa, koji se igra u Varaždinu, i to će igrati u skupini u kojoj su tri sastava. Preostala dva su njemački Post SV Mühlhausen 1951 e.V. i španjolski CTT Borges. Dva najbolja će izboriti četvrtfinale.

Post SV Mühlhausen 1951 e.V. je bio treći u skupini europske Lige prvaka, korak ga je dijelio do plasmana u završnicu najjačeg europskog klupskog natjecanja, dok je CTT Borges, kao i Libertas Marinkolor, bio pobjednik kvalifikacijske skupine za završni turnir drugog po važnosti europskog klupskog natjecanja.

- Zadovoljan sam ždrijebom. Igrače CTT Borgesa poznam. Igrao sam u Španjolskoj. Neće biti lako, ali imamo izgleda ostvariti pobjedu. Svi nositelji, sastavi koji su došli iz Lige prvaka su, naravno, favoriti protiv klubova iz Europa kupa, i kad je tako, priželjkivao sam igrati protiv najboljeg, a to je baš njemački sastav u čijim redovima je bivši europski doprvak, Rumunj Ovidiu Ionescu, zatim Austrijanac Daniel Habesohn, koji je s reprezentacijom bio ekipni prvak Europe. Habesohn je 36. igrač svijeta, Ionescu je na 59. mjestu. Imaju i Čeha Lubomira Jancarika, još jednog igrača koji je u TOP 100 najboljih igrača svijeta – istaknuo je Miho Simović, kapetan Libertas Marinkolora. Skupa s Filipom Ćipinom i Tomislavom Japecom je pratio ždrijeb skupina.

- Bit će super igrati s tako jakim igračima. Ne treba reći što bi bilo kad bi uspjeli prirediti iznenađenje protiv takvog sastava – dodao je, točnije, poželio Ćipin.  

Simović se prisjetio kako je protiv najboljeg igrača CTT Borgesa igrao do sad četiri puta.

- Imam polovičan učinak protiv Španjolca Marca Durana – istaknuo je kapetan 'Pitura'.

- Želja je izboriti plasman u četvrtfinale - naglasio je Ćipin. 

Ukupno će 13 klubova igrati u Varaždinu, pet ih je igralo u prvom dijelu sezone u najjačem europskom kupu, Ligi prvaka, a preostalih osam sastava su plasman na završni turnir Europa kupa izborili kroz kvalifikacije. 

U skupini 'B' završnog turnira su francuski AS Pontoise Cergy TT, talijanski Top Spin Messina i slovački SK Vydrany, u skupini 'C' austrijski SPG Walter Wels, španjolski Leka Enea TDM i mađarski PTE PEAC Kalo-Meh, a u skupini 'D', jedinoj koja broji četiri sastava, češki TTC Enfireex Ostrava, austrijski Solex-Consult Wiener Neustadt, rumunjski CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc i ruski TTSC UMMC-ELEM.

Početak natjecanja u Varaždinu je u srijedu, 12. svibnja. Libertas Marinkolor će oba susreta u skupini igrati u četvrtak, 13. svibnja, prvo protiv Post SV Mühlhausen 1951 e.V. (10 sati), a zatim protiv CTT Borgesa (18.30 sati). 

Pobjednika Europa kupa ćemo dobiti u subotu, 15. svibnja. 

25. travanj 2024 07:19