StoryEditorOCM
OstaloHRVATSKA ATLETSKA VELESILA!

Orebićanka Marija Tolj u petoj seriji za šesto mjesto u Europi, a Sandra Perković u petoj seriji za šesti uzastopni naslov europske prvakinje!

Piše Tonči Vlašić
16. kolovoza 2022. - 22:49

Sandra kraljice! Šesti put zaredom Perković osvojila je naslov europske prvakinje u bacanju diska. U super zanimljivom finalu u Munchenu za osam centimetara nadmašila je Njemicu Kristin Pudenz, koja je vodila u drugoj seriji, povela u trećoj i vodila do pete serije kad je Sandrin disk letio 67 metara i 95 centimetara. Pudenz je odgovorila, ali ostala za osam centimetara prekratka u odnosu na našu kraljicu.

Niti jedna druga atletičarka nema više od četiri europska zlata u jednoj disciplini, a Perković je sada svoj niz produžila na šest. Počela ga je 2010. u Barceloni, slavila potom 2012. u Helsinkiju, 2014. u Zurichu, 2016. u Amsterdamu i 2018. u Berlinu, te sad u Munchenu. I broncu je s hicem 65 metara i 20 centimetara ostala u Njemačkoj, osvojila ju je Claudine Vita.

image

Slavi Sandra Perković, baca Marija Tolj

Andrej Isakovic/afp/

Orebićanka, 22-godišnja Marija Tolj je na kraju šesta s hicem 63 metra i 37 centimetara. Nakon treće serije držala je osmo mjesto, posljednje koje osigurava nastavak natjecanja, s 57 metara i 57 centimetara, a zatim je u petoj seriji otišla preko 63 metra, te skočila za dva mjesta. 

Hrvatska atletika slavi, u dva dana tri medalje. Maratonka Matea Parlov Koštro druga, Filip Mihaljević u bacanju kugle zlatni, a sad zlatna i Sandra Perković!

 

25. travanj 2024 02:58